Svečana proslava Dana sela Hađer; obnova Društvenog doma trenutno najvažniji projekt obnove

Svetom misom i koncertom Kupskih zvona proslavljen je Dan sela Hađer koji se obilježava 6. srpnja. Svečanost je tradicionalno održana u kapelici Majke Božje Lurdske koja ove godine obilježava 10. godišnjicu od izgradnje.

Jedan od organizatora događaja, Predsjednik udruge Hađer Darko Krznarević, izrazio je zadovoljstvom brojem okupljenih Hađera te se osvrnuo na obnovu Društvenog doma oštećenog još u Domovinskom ratu. Ovom prilikom zahvalio se gradu Glini i njegovom gradonačelniku Ivanu Jankoviću te Sisačko-moslačkoj županiji na financijskoj pomoći u obnovi Doma.

Gradonačelnik grada Gline Ivan Janković je izjavio kako je impresioniran brzom obnovom Doma koji se intenzivnije počeo graditi prije tri mjeseca. Rekao je kako je na prošlom Danu sela krenula inicijativa obnove te da je Grad dao podršku u financijskom smislu, ali najveći doprinos dali su mještani svojim zajedništvom koje je potrebno očuvati kao i život na tom području.

 

“Može biti primjer svima drugima da mogu svojim doprinosom napraviti velike stvari. Danas ćemo imati priliku vidjeti dom u izgradnji. Ono što su napravili u zadnja tri mjeseca je impresivno.”

U okviru proslave Dana sela položen je vijenac za poginule branitelje u Domovinskom ratu, a Svečanost je nakon mise nastavljena proslavom uz okrjepu i glazbu Kupskih zvona u župnom dvoru kapelice.

 

 

Prethodni članakDefibrilator postavljen u Osnovnoj školi Glina
Sljedeći članakZabavne ljetne radionice u knjižnici kroz cijelo ljeto