Stalo nam je da se ne zaboravi

U četvrtak, 12. travnja, na glinskom je području krenulo potpisivanje peticije za povratak tradicionalne memorijalne atletske utrke “Tomislav Rom”. Istu je započela Lidija Klobučar, a potpisivanje je započelo u njegovom rodnom Donjem Viduševcu. Potpisivalo se nakon nedjeljne mise pred crkvom u Viduševcu, u Glini i u Bučici. Organizatorica je zadovoljna dosadašnjim odazivom građana, a o inicijativi nam je kazala slijedeće:

“Kako je nakon deset godina održavanja ovog memorijala nastupio prekid pa ga nije bilo ni lani ni 2016., odlučila sam se na peticiju jer nije u redu zanemariti manifestaciju koja je bila vrlo prihvaćena i od djece i od njihovih roditelja. Svi se čude zašto je više nema i već su mi počeli stizati upiti mladih kad će trčati Tomislavu u čast. Nedopustivo je da se zaboravi Tomislavova žrtva. Ovom nenatjecateljskom utrkom mlade se uči da budu zahvalni. Žao mi je što vodstvo Atletskog kluba Glina vidi problem u organizaciji – ja ne vidim niti jedan. Probleme nije vidio niti moj pokojni tata Mirko Klobučar (1938.-2015.) koji je memorijal utemeljio i u suradnji s Klubom razvijao tražeći sponzore i animirajući djecu. Pa vidite na fotografiji iz 2013. čak 35 mladih sudionika utrke! Dakle, nije istina da nema djece, kako ste čuli da se priča. Djece ima i žele trčati za Tomislava. Da i njihovi roditelji, bake i djedovi žele povratak tradicionalnog Atletskog memorijala Tomislav Rom, pokazat će i nekoliko stotina potpisa.S peticijom sam krenula u četvrtak. Biciklom. Prvo u Tomislavov rodni Viduševac gdje sam posjetila i njegovog tatu Luku. Tko želi potpisati neka mi se javi preko Facebooka ili na broj 099 800 24 81 i doći ću svakome kući. Potpis se može dati i kod Veronike Šantek u Foto-studiu “Magma” u Glini. Imam još nekoliko volontera koji mi pomažu u prikupljanju potpisa i svima se zahvaljujem. Potpise prikupljamo do četvrtka, a potom ih predajem predsjedniku Gradskog vijeća. Vjerujem da će i svi vijećnici na slijedećoj sjednici podržati ovu inicijativu”, zaključila je Lidija Klobučar.

Treba reći da se Atletski memorijal “Tomislav Rom” održavao u razdoblju od 2006. do 2015. Bila je to nenatjecateljska utrka u kojoj su glinski školarci trčali od Viduševca do PP Glina u spomen na mladog policajca koji je poginuo u obrani svoga Grada i svoje Domovine 26.lipnja 1991. Vjerujemo da će gradske vlasti čuti i poštovati želju građana i potaknuti ponovno organiziranje memorijala. Jer, stalo nam je da se nijedna žrtva ne zaboravi…

Prethodni članakZelena čistka
Sljedeći članakHoće li se u Glini doista odlagati opasni azbest?