Snježni pokrivač noćas prekrio Glinu

Nove snježne oborine nisu noćas i jutros iznenadile Glinjane. Danima slušajući vremensku prognozu, očekivali su i mnogo više od nekoliko centimetara novoga snijega.

Zimska služba glinskog Komunalca dobro se pripremila pa je snijeg očišćen na glavnim gradskim prometnicama, nogostupima, parkiralištima te pristupima javnim ustanovama. Neki marljivi građani sami su se primili lopate i očistili prilaze svojim kućama, a one koji su to zaboravili, iz Grada podsjećaju na obvezu čišćenja snijeg ispred svojih stambenih i poslovnih prostora. Ali, zbog činjenice da su mnoge kuće prazne, dosta toga ostat će neočišćeno. Po okolnim brdskim naseljima situacija je sigurno složenija jer je palo više snijega pa ga je teško u tako kratko vrijeme očistiti.


I dok je jutros sve izgledalo idilično, kasnije se netaknuta bjelina počela pretvarati u prljavu bljuzgu. Nije na odmet pripaziti se vozača koji uživaju pod punim gasom desnim kotačima zagrabiti što veću lokvu i obilno zaliti prolaznike…Da li će još snijega padati i koliko, tek će se vidjeti. A drva za grijanje će sigurno trebati jer ozbiljni minusi tek slijede… Ali što prije dosta godina rekoše, danas na žalost, pokojni Karlo Lipak i Đuro Jozić, pamte Glinjani i gorih zima i tanjih kaputa…

Prethodni članakU Glini održana radionica za poljoprivrednike
Sljedeći članakI u 95. godini svake nedjelje pješke na misu