Radost u Glini, upaljena i treća adventska svijeća

I ove nedjelje ispred Župne crkve Svetog Ivana Nepomuka okupilo se mnoštvo Glinjanki i Glinjana, od onih najmlađih pa do onih najstarijih, a kako bi svi zajedno u radosti i miru prisustvovali paljenju treće adventske svijeće na velikom adventskom vijencu.

Nakon što je prošle nedjelje drugu adventsku svijeću upalila predstavnica ovogodišnjih krizmanika, treću adventsku svijeću danas je upalio predstavnik glinskih prvopričesnika koji su se okupili oko adventskog vijenca. Uz vlč. Ivicu Mađera, molitveni tekst govorio je Dominik Karaula, učenik 3. razreda glinske gimnazije, a zapjevao je i Župni zbor VIS Nepomuk.

Treća adventska nedjelja označava radost, a radost je s nama podijelila ponosna majka prvopričesnika, ali i krizmanika Marija Margušić Novosel.


Darko Bakšić bio je jako radostan što mu je pripala čast da upali treću adventsku svijeću.

Djeci su radost Božića darovi, a starijima su radost Božića upravo djeca, kaže nam Margušić Novosel.

Nakon paljenja treće adventske svijeće, a prije Svete mise, u Župnoj crkvi Svetog Ivana Nepomuka su predstavljeni ovogodišnji prvopričesnici. Vanja Kuzmić i Ante Novosel, u ime prvopričesnika, od vlč. Mađera zatražili su i blagoslov kako bi pristupili primanju sakramenta Prve svete pričesti koja će u Glini biti upriličena najvjerojatnije u nedjelju, 14. svibnja.

 

Prethodni članakIBM u Glini održao radionicu Design thinking
Sljedeći članakU četvrtak u Glini dječji predbožićni susret “SRETAN BOŽIĆ SVAKOME”