IBM u Glini održao radionicu Design thinking

U Gradskoj upravi Grada Gline danas je tvrtka IBM održala prvu u nizu radionica koje bi gradu trebale pomoći u kreiranju novih ideja s ciljem unaprjeđenja života u gradu, posebno usmjeravajući se na mlade.

Mnogi koriste Design thinking kao strategiju za poticanje inovativnosti, ali i kao metodologiju za rješavanje složenih problema i pronalaženje željenih rješenja za klijente. Tako je IBM u prostoru Gradske uprave Grada Gline održao Design thinking radionicu kako bi, oslanjajući se na IBM Design thinking alat te na logiku, maštu, intuiciju i sustavno rasuđivanje, pomogao Gradu Glini u kreiranju novih ideja s ciljem unaprjeđenja života u gradu, posebno usmjeravajući se na mlade od 15 do 25 godina.

Radionici su nazočili predstavnici Agencije za razvoj Grada Gline, Razvojne agencije SMŽ SIMORA-e, obrazovnih institucija i stručnjaci za EU projekte. O organizaciji radionice i suradnji sa IBM-om nešto više nam je rekao direktor Agencije za razvoj Grada Gline Marko Rukavina.


Sa strategijom Design thinking upoznao nas je mr.sc. Darije Ramljak, konzultant i voditelj digitalnih usluga IBM-a u centralnoj Istočnoj Europi.

Poslovni direktor IBM Hrvatske Damir Zec kaže kako mu je drago što su uspostavili kvalitetan kontakt s Gradom i što su uspjeli doći u Glinu.

Ova radionica određen je poklon IBM-a Gradu Glini kako bismo i u budućnosti ostvarili što uspješniju suradnju, naglašava direktor Zec.

Gradonačelnik Stjepan Kostanjević zahvalio je predstavnicima IBM-a na dolasku u Glinu. Cilj je s našim mladima ubrzati razvojne procese i pokrenuti nove projekte, kaže gradonačelnik.

Nakon ove prve radionice, a koristeći metodologiju Design thinking, multidisciplinarni timovi IBM- a i Grada Gline ponovno će se sastati i u siječnju te će, nadamo se, ostvariti željene rezultate na zacrtanim razvojnim projektima koji će koristiti krajnjim korisnicima, a to su mladi od 15 do 25 godina s područja Gline.

 

Prethodni članakVIDEO – Sveti Nikola i gradonačelnik Kostanjević darivali djecu našega grada
Sljedeći članakRadost u Glini, upaljena i treća adventska svijeća