Predstavnici Srednje škole Glina sudjelovali na najvećem skupu za nastavnike strukovnih škola u Republici Hrvatskoj

Srednja škola Glina

Od 21. do 23. ožujka u Šibeniku su održani VII. Dani strukovnih nastavnika te VI. Diseminacijska konferencija za ravnatelje strukovnih škola u organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih. Na skupu je sudjelovalo oko 400 nastavnika te 180 ravnatelja strukovnih škola iz cijele Hrvatske.

Na ovogodišnjem izdanju Dana strukovnih nastavnika prvi put je bio organiziran skup i za voditelje županijskih/međužupanijskih vijeća, a sudjelovali su i nastavnici općeobrazovnih predmeta. Strukovne nastavnike glinske srednje škole predstavljala je prof. Jasmina Sukalić, dok je prof. Željko Jambrešić sudjelovao kao voditelj županijskog stručnog vijeća nastavnika Biologije za Sisačko-moslavačku županiju.

Drugog dana skupa održana je Diseminacijska konferencija za ravnatelje, na kojoj su predstavljeni dosadašnji rezultati i aktivnosti u izradi modularnih strukovnih kurikuluma. Na konferenciji su bili prisutni stručnjaci iz područja strukovnog obrazovanja, koji su iznijeli svoja iskustva i primjere dobre prakse.

Modularni kurikulum predstavlja novu pedagošk u koncepciju u strukovnom obrazovanju, koja omogućava veću prilagodljivost nastavnog plana i programa potrebama tržišta rada. Na skupu su ravnatelji dobili informacije o prednostima i izazovima ove novosti u strukovnom obrazovanju, te saznati što se od strukovnih škola očekuje u procesu izrade i primjene modularnih kurikuluma.

Sudionici skupa su se složili da je ovaj stručni skup bio vrlo koristan te da su dobili važne informacije koje će primijeniti u svom radu. Također, istaknuli su važnost ovakvih skupova za unaprjeđenje strukovnog obrazovanja.

Srednja škola Glina
Prethodni članakGlina ugostila Telemach Dan sporta
Sljedeći članakFOTO: U Glini obilježen Dan narcisa