Glina ugostila Telemach Dan sporta

U sportskoj dvorani Osnovne škole u Glini održan je Telemach Dan sporta, veliki sportsko-edukativni dan, a djeca su se imala priliku natjecati u graničaru i atletici. Najbolje ekipe i najbrži trkači borili su se za plasman na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se sredinom srpnja održati u Rijeci.

Mlade je sportaše podržao gradonačelnik Gline Ivan Janković, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, šport, mlade i civilno društvo Sisačko-moslavačke županije Robertina Štajdohar i ravnatelj Osnovne škole Glina Zoran Kirinić.

„Petu godinu za redom Plazma sportske igre mladih su gosti u Glini. Puno riječi ne treba izreći jer najviše govori i najljepša je slika je veselje djece koja ovaj dan s nestrpljenjem iščekuju tijekom cijele godine. Doživljaj koji oni imaju na Sportskim igrama mladih i na izletima koji proizlaze iz današnjih natjecanja je nešto što pamte i nose kroz cijeli život. Upravo zbog tog razloga Grad Glina daje podršku ovakvim projektima i Sportskim igrama mladih i tako će biti i u budućnosti.“ – rekao je gradonačelnik Ivan Janković.

Prisutne je pozdravila i Robertina Štajdohar: „Sisačko – moslavačka županija podržava Sportske igre mladih, a posebno mi je drago da se održavaju u Glini jer djeca iz ruralnog područja nisu uvijek uključena u klubove. Kroz Sportske igre mladih pružamo djeci mogućnost da barem kroz jedan dio svog školovanja prožive prave sportske trenutke. Kao pročelnica za obrazovanje, kulturu i sport smatram da su ovakvi pothvati hvale vrijedni, jer kroz njih djeca imaju priliku sudjelovati u raznim sportovima i zavoliti sport, ali i zbog druženja, širenja prijateljstva i ljubavi prema sportu Igre su odlično organizirane i super da se provode.“

VEZANE VIJESTI
Svečano obilježen Dan OŠ Glina

“Ponosni smo što je Telemach treću godinu za redom dio ove najveće amaterske sportske manifestacije u Europi. Sport je za nas više od fizičke aktivnosti i rekreacije – uči nas strpljivosti, upornosti i važnosti timskog duha, ali i uvažavanju različitosti, toleranciji i uključivosti. Posebno je to važno za djecu i mlade, koje vidimo kao pokretače promjena i kreatore društva boljih prilika. Upravo zato Telemach želi biti važan akter koji povezuje mlade i sport i tako im pomaže da se izgrađuju, ne samo fizički, već i mentalno. Radujemo se i budućim ovakvim inicijativama stvaranja dobrih životnih navika koje definiraju naše mlade i pripremaju ih za izazovnu budućnost.” – izjavila je Ana Miličević, direktorica marketinga Telemach Hrvatska.

VEZANE VIJESTI
VIDEO U osnovnoj školi podijeljeni pokloni školarcima

“Plazma Sportske igre mladih svjesne svog utjecaja na društvo već  27. godinu kroz igru i sport potiču na druženje, uče o održivom razvoju te potiču djecu i mlade da se razviju u odgovorne pojedince našeg društva. Na Telemach Danima sporta želimo da se djeca prvenstveno dobro zabave, postanu još bolji sportaši i ne zaborave na fair play.” – istaknula je Matea Kekez iz Plazma Sportskih igara mladih.

Ovogodišnji Telemach Dan sporta nakon Siska posjetit će sve županije u Hrvatskoj, i održati ukupno 28 sportsko-edukacijskih evenata. Projekt je koncipiran na temelju sportskih igara, natjecanje stavlja u drugi plan a potiče druženje, toleranciju i inkluziju.

”U organizaciji Telemach Dana sporta moramo istaknuti lokalne samouprave koje nas podržavaju već godinama, a posebno Osječko-baranjsku županiju koja je prepoznala značaj naše manifestacije” istaknuo je Tihomir Gudić, izvršni direktor Plazma Sportskih igara mladih.

Svečani program Telemach Dana sporta započeo je paljenjem baklje koji su donijeli mladi sportaši predvođeni Marianom Bakšićem, juniorskim prvakom Hrvatske u atletici na 1 500 m.

Djeca su se natjecala u atletici i graničaru u dvije kategorije 2012. godište i mlađi te 2014. godište i mlađi. Kao posebno popularna disciplina istaknuo se graničar, koji kroz natjecanje miješanih ekipa, dječaka i djevojčica, potiče na druženje i inkluziju, a natjecanje stavlja u drugi plan.

VEZANE VIJESTI
GLINA Srednjoj školi pomagali i pripadnici HGSS-a

Najspretnija ekipa u graničaru bila je ekipa Lukići u kategoriji 2014. godište i mlađi te ekipa Zmajevi u kategoriji 2012. godište i mlađi. Dok su najbrži trkači 2012. godište i mlađi Lorena Županić i David Gregurić, a u kategoriji 2014. godište i mlađi Jana Đureković i Luka Naglić koji su zasluženo osvojili zlatne medalje.

U sklopu eventa djecu su educirali i predstavnici PU Sisačko –moslavačke u sklopu Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa i programa „Reci ne! Govoru mržnje“.

Ovogodišnji Telemach Dan sporta posjetit će sve županije u Hrvatskoj, i održati ukupno 28 sportsko-edukacijskih evenata. Projekt je koncipiran na temelju sportskih igara, natjecanje stavlja u drugi plan a potiče druženje, toleranciju i inkluziju.

Plazma Sportske igre mladih, najveća su sportsko amaterska manifestacija u Europi, pružaju djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da se natječu u 10 sportskih disciplina (Coca- Cola Cup u nogometu, Tommy turnir u malom nogometu, Kinder turnir u uličnoj košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika).

U 27. sezoni Plazma Sportske igre mladih samo u Hrvatskoj okupit će više od 100.000 djece i mladih.

Prethodni članakPijani vikend županijski rekorder zaustavljen u Glini
Sljedeći članakPredstavnici Srednje škole Glina sudjelovali na najvećem skupu za nastavnike strukovnih škola u Republici Hrvatskoj