Predsjednik Milanović posjetio srednju školu u Glini, očuvanje škole je iznimno važno

Marija Margušić-Novosel

U sklopu posjeta Banovini Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović i gradonačelnik Ivan Janković sa svojim suradnicima jučer su obišli Srednju školu Glina. Predsjednika je zanimao tijek obnove, razgovaralo se o učenicima te o tome kako nam je u okolnostima nakon potresa učiti i raditi kazala je ravnateljica SŠ Glina Marija Margušić Novosel.

-Nadovezujući se na uvodni citat koji se nalazi na našoj monografiji, naglasila sam kako da Glinu ne volimo i ne osjećamo dijelom sebe, vjerojatno bi i generacije prije nas, a i mi danas, zbog svega što nas kroz povijest iz raznih razloga lomi od nje odustali, no još uvijek smo tu i od Gline ne odustajemo. Povratak je riječ koju su jedne generacije sanjale i dosanjale nakon Domovinskoga rata, govori Margušić Novosel.

VEZANE VIJESTI
Gređani: Dan sela i 15 obljetnica okupljanja i djelovanja KUD-a Seljačka sloga Gređani
Marija Margušić-Novosel

Kako dodaje ravnateljica, Srednja škola Glina jedina je srednja škola u Glini koja obrazuje 174 učenika i u kojoj radi 42 djelatnika. Više je to od dvije stotine obitelji koje su uz nju vezane i koje su čvrsti dokaz za to koliko je bitno očuvanje škole u gradu Glini.

-Škola je srce grada, a djeca su njegovi otkucaji, kratka je, ali vrlo značajna rečenica koju sam predsjedniku, uz zahvalu na današnjem posjetu u ime svih učenika i djelatnika naše škole upisala u monografiju koju sam mu uručila. I zato su ulaganje u obrazovanje i obnova škole vrlo bitni kako bi to srce i dalje nastavili kucati, navodi ravnateljica škole.

VEZANE VIJESTI
U Jukincu održan okrugli stol „Uloga novinara u Domovinskom ratu”

 

Prethodni članakFOTO Milanović provjerio dinamiku obnove u Majskim Poljanama
Sljedeći članakIz državnog proračuna Sisku i Glini bit će isplaćeno 7 milijuna eura