Iz državnog proračuna Sisku i Glini bit će isplaćeno 7 milijuna eura

Vlada je donijela danas odluku, iz državnog proračuna gradovima Sisku i Glini bit će isplaćena pomoć u ukupnom iznosu od sedam milijuna eura za financiranje troškova vezanih za posljedice katastrofalnih šteta od potresa na zgradama i infrastrukturi javne namjene.

Gradovi Glina i Sisak zatražili su od Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine pomoć u saniranju posljedica šteta od potresa, koje nisu prihvatljiv trošak iz Fonda solidarnosti EU-a, jer sami ne mogu osigurati novac za obnovu. Vlada na današnjij sjednici donijela odluku o dodjeli sredstava Gradu Glini tri milijuna, a Sisku četiri milijuna eura.

VEZANE VIJESTI
Zbog radova privremena regulacija prometa

Osigurana sredstva za troškove ogrijeva na drva

Sisak je zatražio pomoć za obnovu zgrade Gradske vijećnice, Starog mosta, Knjižnice i čitaonice Vlado Gotovac, Odgojno obrazovnog kompleksa Galdovo, Kristalne kocke vedrine i Kazališta 21 s učilištem.

Glina je zatražila financijsku pomoć za izgradnju stambenog fonda, infrastrukture na području novih stambenih kvartova, poboljšanje infrastrukture na području gdje država gradi zamjenske kuće, izgradnju novog autobusnog kolodvora, obnovu Doma branitelja i poslovnih prostora u vlasništvu grada.

VEZANE VIJESTI
Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje održani u Glini

Vlada je donijela i odluku o kriterijima i mjerilima za financiranje troškova stanovanja te iznosu sredstava za pojedinu jedinicu lokalne samouprave za ovu godinu, kojom se osigurava ukupno 7.726.575 eura za troškove ogrijeva na drva za korisnike zajamčene minimalne naknade (ZMN).

 

 

Prethodni članakPredsjednik Milanović posjetio srednju školu u Glini, očuvanje škole je iznimno važno
Sljedeći članakElektra Sisak obavještava o nestanku struje