Povorka šarenih dječjih maškara u Glini

Vesela povorka malenih maškara zavladala je danas Glinom i tako su svojim šarenilom i veseljem priveli kraju karnevalsko vrijeme u gradu.

  

U povorci od Dječjeg vrtića Bubamara do Parka bana Josipa Jelačića sudjelovala su djeca Dječjeg vrtića Bubamara sa svojim odgajiteljicama, djeca Osnovne škole Glina te maturanti Srednje škole sa svojim učiteljima i profesorima. Naravno, u povorku su se uključili i brojni ponosni roditelji te nasmijani sugrađani koji su maškare pratili fotoaparatima i darivali ih slatkišima što je posebice razveselilo one najmlađe maske našeg grada.

  
Djeca su proteklih dana, vrijedno uz pomoć učiteljica, teta i roditelja izrađivala najšaljivije maske, bilo je tako tu malih ovčica, žaba, pilića, dimnjačara, letećih balona, suncokreta, vještica, slikara i još mnoštvo kreativnih i veselih maski.
Nakon što je povorka stigla do Parka bana Josipa Jelačića, gradonačelnik Stjepan Kostanjević sa svojim zamjenicima okupljenima je podijelio krafne i zahvalio svima na sudjelovanju u već tradicionalnom fašniku u Glini.

  
Na kraju, možemo samo poželjeti da se duh dječje pjesme i veselja zadrži u našem gradu što duže, a maškare su zakazale sljedeći susret na istom mjestu ali pod nekim novim maskama.

Prethodni članakVIDEO – Šareno fašničko prijepodne u Glini
Sljedeći članakObavijest glinskog vodovoda oko radova na vodocrpilištu