Povorka šarenih dječjih maškara u Glini

Vesela povorka malenih maškara zavladala je danas Glinom i tako su svojim šarenilom i veseljem priveli kraju karnevalsko vrijeme u gradu.

  

U povorci od Dječjeg vrtića Bubamara do Parka bana Josipa Jelačića sudjelovala su djeca Dječjeg vrtića Bubamara sa svojim odgajiteljicama, djeca Osnovne škole Glina te maturanti Srednje škole sa svojim učiteljima i profesorima. Naravno, u povorku su se uključili i brojni ponosni roditelji te nasmijani sugrađani koji su maškare pratili fotoaparatima i darivali ih slatkišima što je posebice razveselilo one najmlađe maske našeg grada.

VEZANE VIJESTI
Izlaslanstvo Grada Gline nazočilo svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Siska

  
Djeca su proteklih dana, vrijedno uz pomoć učiteljica, teta i roditelja izrađivala najšaljivije maske, bilo je tako tu malih ovčica, žaba, pilića, dimnjačara, letećih balona, suncokreta, vještica, slikara i još mnoštvo kreativnih i veselih maski.
Nakon što je povorka stigla do Parka bana Josipa Jelačića, gradonačelnik Stjepan Kostanjević sa svojim zamjenicima okupljenima je podijelio krafne i zahvalio svima na sudjelovanju u već tradicionalnom fašniku u Glini.

VEZANE VIJESTI
Odigran treći turnir Prvenstva SMŽ u maloj odbojci

  
Na kraju, možemo samo poželjeti da se duh dječje pjesme i veselja zadrži u našem gradu što duže, a maškare su zakazale sljedeći susret na istom mjestu ali pod nekim novim maskama.