Počast prvom hrvatskom predsjedniku odana i u Glini

Povodom dvadesete obljetnice njegove smrti, 10. prosinca je kod spomenika dr. Franji Tuđmanu u Glini cvijećem i svijećama odana počast prvom hrvatskom predsjedniku pod čijim je vodstvom Hrvatska izborila slobodu i neovisnost.

Glinski gradonačelnik Stjepan Kostanjević podsjetio je kako je spomenik prvom hrvatskom predsjedniku u Glini otkriven upravo u godini kada se obilježava 20. godišnjica njegove smrti.

„Odali smo počast našem prvom hrvatskom predsjedniku, našem vrhovnom zapovjedniku koji nas je kroz Domovinski rat vodio do pobjede. Njegovom hrabrošću i hrabrošću hrvatskih branitelja danas imamo slobodnu državu u kojoj možemo slobodno živjeti. Pod vodstvom Franje Tuđmana ostvario se san naših predaka o slobodnoj i neovisnoj državi“.

VEZANE VIJESTI
VIDEO – Usvojen Proračun Grada Gline za 2018. godinu

Župan Ivo Žinić, uz kojeg su bili predsjednica Županijske skupštine Ivanka Roksandić i njegov zamjenik Roman Rosavec, ustvrdio je kako je ovo veliki dan za Hrvatsku, ali i Glinu te Sisačko – moslavačku županiju.

„20 godina od smrti prvog hrvatskog predsjednika, čovjeka koji je najzaslužniji za stvaranje suverene i samostalne Republike Hrvatske. Da nije bilo hrabrosti, ali i mudrosti te vizionarstva dr. Franje Tuđmana, teško da bi imali modernu hrvatsku državu. Naravno, uz hrvatski narod, hrvatske branitelje koje treba spomenuti o koji su uvijek na tom putu. Hrvatska demokratska zajednica zasigurno je na putu dr. Franje Tuđmana. U 20 godina od njegove smrti bilo je i osporavanja njega kao čovjeka. Svi mi koji smo tada zajedno s njim u Domovinskom ratu stvarali hrvatsku državu bili smo tužni, žalosni i razočarani s ponašanjem nekih predsjednika koji su vodili Hrvatsku u neko vrijeme. No, danas imamo našu predsjednicu, naš Hrvatski sabor i našeg premijera, našu Vladu koja slijedi ono što je i dr. Tuđman govorio, ono što je želio, da imamo državu u kojoj je itekako dobro živjeti. Mnogi danas pokušavaju prikazati Hrvatsku kao državu u kojoj se loše živi, u kojoj nije dobro živjeti, pokušavaju mlade odgovoriti od tog puta dr. Franje Tuđmana, ali tu smo mi da ih podučimo i da kažemo na koji način je stvorena hrvatska država i što je to što je dr. Franjo Tuđman učinio za hrvatski narod“.

VEZANE VIJESTI
Predstavljen projekt "Nabava dvokomornog vozila za prikupljanje korisnih frakcija komunalnog otpada"

 

Župan je dodao kako smo dugo čekali samostalnu i suverenu hrvatsku državu. „Danas je imamo i moramo je čuvati. Vjerujem da je budućnost Hrvatske upravo na tragu dr. Franje Tuđmana“, zaključio je Žinić zahvalivši svima koji su došli odati mu počast u Glinu, između ostalih i državnoj tajnici u Ministarstvu regionalnog razvoja i EU fondova Nikolini Klaić te ravnatelju Državne geodetske uprave Damiru Šanteku.

Prethodni članakMirela Radić srebrna na prvenstvu Balkana
Sljedeći članakNova prije Nove u Gornjoj Bučici