Otvoreno pismo UHBL PTSP SMŽ premijeru Andreju Plenkoviću

Udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Sisačko-moslavačke županije uputila je otvoreno pismo predsjedniku Vlade Republike Hrvatske Andreju Plenkoviću. Pismo potpisuje predsjednik udruge Ivica Knežević, a u pismu, između ostalog, od premijera traži da zbog vrijeđanja, omalovažavanja i sustavnog rada na nestajanju hrvatskih branitelja i Hrvatske te zbog izraženog govora mržnje u svim pojavnostima društvenog djelovanja, zabranu javnog djelovanja svim pripadnicima neprijateljske vojske i njihovim političkim i financijskim mecenama. Zabranu rada tiskanim i elektroničkim medijima koji veličaju četničke i komunističke zločince, jer takvim svojim djelovanjem, navodi se u pismu, ugrožavaju fizički opstanak Hrvata i Hrvatske. Pored zabrane, nužno je sve odgovorne kazniti zbog širenja mržnje. Svako javno veličanje agresije na Republiku Hrvatsku u vidu spomenika i spomen obilježja treba fizički odstraniti jer potiče na mržnju, a odgovorne za njihovo podizanje kazneno goniti.

Branitelji Sisačko-moslavačke županije liječeni od PTSP-a u berbi graha

Nadalje, u pismu Knežević navodi kako je, ponukan javnim prijeporima oko ploče poginulim hrvatskim vitezovima, u svoje vlastito i u ime hrvatskih branitelja, dužan iznijeti da su hrvatsku državu stvorili hrvatski branitelji i nitko drugi te kao takvi ni u kojem slučaju ne mogu biti ni na koji način omalovažavani, vrijeđani, stigmatizirani i marginalizirani. Od premijera, između ostalog, traži da se odmah pristupi izmjeni Ustava RH te da se izbaci mogućnost, kako kaže, kojekakvim antifama šlepanje na antifašističkoj borbi jer je sastav sudionika te borbe lažiran i prilagođen tadašnjim prilikama. Udruga traži i ukidanje Zakona o oprostu i sudski progon svih osoba koje su sudjelovale u ratu protiv Hrvatske, izmjenu Deklaracije o Domovinskom ratu unošenjem kaznenih odredbi za prekršitelje osnovnih vrijednosti Domovinskog rata, izmjenu zakonodavnih okvira koji omogućavaju beskonačnost isplata partizanskih mirovina, brisanje iz sustava mirovina i sustava državne službe svih onih koji su sudjelovali u agresiji na RH, donošenje zakona o lustraciji, provođenje proaktivne hrvatske vanjske politike bez automatskog kimanja glavom, odstupanje lidera koji ne vode državu na principima jednakosti.

Glina: Novi projekti UHBLPTSP Sisačko-moslavačke županije

Neće biti mira u našoj domovini dok se njeni neprijatelji i mrzitelji uopće prihvaćaju kao relevantni dionici jer oni to ne smiju biti ni u kojem slučaju. I stoga, ovo otvoreno pismo uzmite kao javnu inicijativu za rješavanje svih navedenih nepravdi i prijepora, navodi se na kraju otvorenog pisma Ivice Kneževića, predsjednika Udruge hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a SMŽ, upućenog premijeru Andreju Plenkoviću.

Tradicionalan božićni susret članova UHBL PTSP SMŽ

Pismo u nastavku prenosimo u cijelosti:

Prethodni članakProjekt “U potrazi za zdravljem” – 60.000 kuna braniteljima SMŽ
Sljedeći članakPrezentirana asanacija bunara na području Gline