Opereta Grofica Marica oduševila Glinjane

Među svojim brojnim gostovanjima po gradovima, Opereta Grofica Marica je posjetila i Glinu. U Hrvatskom domu u Glini 6. ju je kistopada dočekala brojna oduševljena publika.

Predstavu je omogućilo Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Grad Glina, a ulaz je bio besplatan pa su brojni Glinjani došli pogledati ovu operetu mađarskog skladatelja Emmericha Kalmana, koja slovi za jednu od najpopularnijih i najizvođenijih opereta u izvedbi Opere B.B. iz Zagreba. Naslovnu ulogu Grofice Marice u opereti tumači dugogodišnja solistica Osječke Opere Ljiljana Čokljat, Tassila igra tenor Nikša Radovanović dok u ostalim ulogama nastupaju zanimljiva i prepoznatljiva imena hrvatskog glumišta kao su Nada Abrus, Velimir Čokljat, Ronald Braus… Upravo je Braus našoj Jasni Štajcar uoči predstave otkrio kako je došlo da ova opereta zaigra i u Glini…

VEZANE VIJESTI
Vozilo sletjelo u Maju, vozač poginuo

TON


Opereta Grofica Marica vedrog je sadržaja, s puno prepoznatljivih arija i dueta, predstava koja obiluje humorom, plesom i zabavom pa ne čudi što se Glinjanima jako svidjela što su i pokazali burnim pljeskom kojim su nagradili sjajne pjevače i glumce ove operete.

 

 

Prethodni članakRužičasti listopad u Glini – mjesec borbe protiv raka dojke
Sljedeći članakKavica sa Steevom: Alberta Cestarić