Održana Početna konferencija programa “Zaželi” u Glini

U okviru programa „Zaželi“ novu priliku za rad dobit će žene koje su u nepovoljnom položaju na tržištu rada, posebice žene starije od 50 godina, žene s najviše završenom srednjom stručnom spremom, žene s invaliditetom, žene žrtve trgovanja ljudima, liječene ovisnice, žene žrtve obiteljskog nasilja, beskućnice. U program se uključilo i Gradsko društvo Crvenog križa Glina, čija nam je ravnateljica Alberta Cestarić rekla da proces ide svojim tijekom:

„Potpisali smo ugovor 1. prosinca 2017. godine, istog mjeseca zaposlili voditelja administratora projekta, izabrali žene koje su ciljana skupina kod zapošljavanja koje će krenuti s edukacijom i sa zapošljavanjem 1. travnja ove godine. Prije samog zapošljavanja završit će edukaciju osposobljavanja za njegovateljicu i gerontodomaćicu. Svrha projekta je educirati žene da nakon završetka rada na ovom projektu budu spremne za samozapošljavanje.“

Osim što treba žene educirati, treba nabaviti materijal i opremu za rad, nakon čega će novozaposlenih 13 žena krenuti na teren u obilazak starijih i nemoćnih osoba na području Gline.

VEZANE VIJESTI
Cvijeće i svijeće za Dan državnosti

U Gradu Glini iznimno su zadovoljni ovim projektom, ali i radom Gradskog društva Crvenog križa, potvrdio je zamjenik gradonačelnika Grada Gline Dario Žinić:

„Moram pohvaliti ravnateljicu koja je izrazito susretljiva i dolazi nam svakodnevno u Grad Glinu. Suradnja mora biti na razini zbog naših korisnika. Ovaj Projekt je vezan i sa Gradom Glinom zbog Agencije za razvoj koja je pisala projektnu prijavu. Izrazito je teško pisati takve prijave jer je malo financijskih sredstava, a puno gradova i općina se prijavi na natječaje. Gradu Glini je ovaj Projekt bitan zbog zapošljavanja ženske populacije, jer se na području Gline uglavnom nalaze tvrtke kojima je potrebna muška radna snaga. Projekt je vrijedan 2.533.364,48 kn i traje dvije godine i ja se nadam da će Ministarstvo rada i mirovinskog sustava i ove godine objaviti sličan natječaj kako bismo zaposlili još žena na taj način.“

Područje Grada Gline od 543 četvorna kilometra je iznimno veliko i puno starije populacije živi u ruralnim područjima i ne žele napustiti svoje domove pa će rezultati ovog Projekta biti itekako višestruki.

Prethodni članakZimsko Jantolovo u Dvorišću
Sljedeći članakU “Noći muzeja” – sjajna muzejska ruta Banovinom