Nakon županijske, raspuštene i organizacije HSS-a u Petrinji, Glini, Lekeniku i Majuru

Odlukom predsjednika stranke Kreše Beljaka, nakon županijske organizacije HSS-a raspuštene su i četiri gradske i općinske stranačke organizacije u Petrinji, Glini, Lekeniku i Majuru, čiji su čelnici njega i stranačkog povjerenika za Sisačko-moslovačku županiju Željka Lenarta nazvali “grobarima” HSS-a.

Obavijest o raspuštanju, predsjednici tih organizacija Milan Herceg, Marina Cerjak, Ivica Perović i Klementina Karanović primili su elektroničkom poštom od potpredsjednika HSS-a i stranačkog povjerenika za Sisačko-moslavačku županiju, saborskog zastupnika Željka Lenarta.

VEZANE VIJESTI
Fra Tomislav Glavnik u pratnji saborske zastupnice Marijane Petir posjetio područje Banovine

U zajedničkom priopćenju, njih četvero u četvrtak navode kako će upravo Lenart, uz Krešu Beljaka, biti zapamćen kao grobar jedne od najstarijih i najuglednijih hrvatskih stranaka.

Odluka o raspuštanju, tvrde, motivirana je željom Lenarta da odstrani sve koji ga ne podržavaju na putu da postane predsjednik županijske organizacije stranke na području županije, koja je ranije raspuštena, a njena predsjednica Marijana Petir suspendirana.

VEZANE VIJESTI
Podrška inicijativi za izgradnju vodovodne mreže na području sela iz Majskog bazena

Herceg, Cerjak, Perović i Karanović u priopćenju kažu i kako se Lenart vjerojatno uplašio da će izgubiti na unutarstranačkim izborima, pa je potpisivanjem odluke o raspuštanju četiri organizacije nastojao sebi osigurati pobjedničku poziciju za čelnika županijske organizacije.

Prethodni članakIz Grada Gline pozivaju na paljenje svijeća povodom 25. obljetnice stradanja Vukovara
Sljedeći članakGLINA ZA VUKOVAR