VIDEO – Moto karavana Prevlaka-Vukovar stigla u Glinu

Moto karavana Prevlaka-Vukovar večeras je stigla u Glinu. Na svom tradicionalnom putu od Prevlake pa do Grada heroja u kojemu će 18. studenoga sudjelovati u Koloni sjećanja, motociklisti iz cijele Hrvatske zaustavili su se i u našem gradu kako bi paljenjem svijeća odali počast svim poginulim braniteljima i civilima u Domovinskom ratu.

Već devetu godinu zaredom Moto klub Korčula u suradnji s moto klubovima iz cijele Hrvatske i udrugama proizašlima iz Domovinskog rata organizira moto karavanu Prevlaka-Vukovar. I ove godine pod geslom „Zajedno u ratu, zajedno u miru“ na ovaj će način obilježiti 25. godišnjicu Sjećanja na žrtvu Vukovara.

VEZANE VIJESTI
I Glina je uz Vukovar!

Dionica duga oko 1900 kilometara ponekad se vozi i u ekstremnim uvjetima, ali cilj motociklista itekako je plemenit –  pokloniti se žrtvama agresije na Vukovar i Hrvatsku.

Bikeri su 13. studenoga krenuli s Korčule prema Prevlaci, a na svom su se putu prema Vukovaru zaustavili i u Glini kako bi paljenjem svijeća odali počast svim poginulim braniteljima i civilima s područja Gline u Domovinskom ratu, rekao nam je Đani Radovanović iz Moto kluba Korčula.

VEZANE VIJESTI
GLINA ZA VUKOVAR


Sa motociklistima se susrela zamjenica glinskog gradonačelnika doktorica Sanja Štingl Vlašić te je s njima upalila svijeće podno spomenika „Suza“.

Glina će i ove godine obilježiti obljetnicu pada Vukovara paljenjem svijeća u Vukovarskoj ulici u petak, 18. studenoga.

A sudionici moto karavane Prevlaka-Vukovar iz Gline su se uputili u Petrinju, gdje su i prenoćili, te potom nastavili svoj težak, ali plemenit put prema Vukovaru gdje će u petak, 18. studenoga sudjelovati u Koloni sjećanja na žrtvu Grada heroja – simbola Domovinskog rata.

VEZANE VIJESTI
Obilazak Doma za starije i nemoćne u Glini
Prethodni članakIz Grada Gline pozivaju na paljenje svijeća povodom 25. obljetnice stradanja Vukovara
Sljedeći članakGLINA ZA VUKOVAR