GLINA ZA VUKOVAR

Simbolu hrvatske patnje i ponosa, Gradu heroju – Vukovaru jutros su se poklonili i Glinjani. Paljenjem svijeća u Vukovarskoj ulici u Glini i prigodnim programom u Srednjoj školi, naš grad obilježio je 25. obljetnicu sjećanja na žrtvu Vukovara.

Mislima uz Vukovar te mirnim i dostojanstvenim korakom uz plamen svijeća u Glini je obilježen 18. studeni – jedan od najtužnijih i najponosnijih dana u hrvatskoj povijesti. U znak zahvalnosti i suosjećanja prema hrvatskim braniteljima i svim žrtvama koje su nevine pale za obranu Vukovara i Gline te čitave nam Lijepe naše, djeca Dječjeg vrtića “Bubamara”, učenici Osnovne i Srednje škole Glina, roditelji poginulih hrvatskih branitelja, predstavnici braniteljskih i civilnih udruga te vodstvo Grada Gline, predvođeno gradonačelnikom Stjepanom Kostanjevićem, mimohodom sjećanja i paljenjem svijeća duž Vukovarske ulice poslali su poruku kako je Glina uz Vukovar, danas i zauvijek. Oba grada – gradovi su u kojima se stvarala i branila Domovina.


Da na mladima Hrvatska ostaje, znaju i u Srednjoj školi Glina. Prigodnim programom i ove su godine obilježili 25. obljetnicu sjećanja na žrtvu Vukovara. Učenici škole za vrijeme ratnih razaranja nisu bili rođeni, ali je važno da znaju istinu o Domovinskom ratu, kaže nam ravnateljica Srednje škole Marija Margušić Novosel.

I na kraju, reći ćemo vam još samo jednu stvar … ZAPAMTITE VUKOVAR!

Prethodni članakNakon županijske, raspuštene i organizacije HSS-a u Petrinji, Glini, Lekeniku i Majuru
Sljedeći članakVIDEO – Glinski srednjoškolci o Vukovaru