Najprometnija i najneuglednija glinska ulica napokon kreće u rekonstrukciju

Gradonačelnik Stjepan Kostanjević potpisao je Ugovor kojim će se kroz Program ruralnog razvoja RH financirati projekt “Rekonstrukcija kolnika, nogostupa i vodovodne mreže u Ulici kralja Tomislava u Glini“. Tako nakon više od 30 godina, na red za uređenje dolazi nekadašnja Karlovačka ulica.

Ovo je jedna od najprometnijih, ali i jedna od najneuglednijih ulica u Gradu, kroz koju slučajni prolaznici, prolazeći njome dobivaju dojam kao da ulaze u zonu sumraka ili kao da je rat završio jučer. Većina stanovnika koji žive, rade i pridonose razvoju ovog grada, a s kojima smo razgovarali na temu neodržavanja stambenih objekata, zaključili su kako bi se žurno po tom pitanju trebalo nešto promijeniti. Ne može se više tolerirati nebriga za stambene i poslovne objekata koje su vlasnici napustili još 1995. g., netko za njih mora preuzeti odgovornost, država ili vlasnik, jer crijepovi i cigle padaju već godinama na prolaznike, o čemu su na 6. sjednici Gradskog vijeća Grada Gline govorili gradonačelnik Kostanjević i gradska vijećnica Nada Vlajković. Osim toga za ove napuštene objekte ne plaća se komunalna naknada koju moraju plaćaju svi ostali vlasnici stambenih i poslovnih objekata na području grada. Vlasništvo je pravo, ali istodobno i obveza, a u konzumiranju prava i obveza izgleda da opet nismo svi jednakopravni.

Na kraju dodajmo kako je u prosincu 2016. godine Grad Glina podnio prijavu na natječaj za provedbu Mjere 7. Operacija 7.2.2. Ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta s projektom rekonstrukcije Ulice kralja Tomislava. Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju odobrila je projekt te će navedena rekonstrukcija biti financirana u iznosu 2.873.422,00 kn sredstvima Europske unije.

Prethodni članakVIDEO – 6. sjednica Gradskog vijeća Grada Gline
Sljedeći članakGLINA Trihinela pronađena u mesu domaće svinje