Na 2. smotri mažoret timova pet ekipa

Udruga mažoretkinja Glinske banice svoj 20. rođendan obilježava brojnim događanjima. Tako su u svom gradu organizirali 2. smotru mažoret timova na kojoj je nastupilo pet timova. Uz domaćine, došle su gošće iz Jastrebarskog, Klinča Sela, Grubišnog Polja i Lekenika. Prvih 20 godina postojanja i vrijednog rada predstavila je dopredsjednica Udruge Ines Mileković: “Možemo se pohvaliti s puno, puno nagrada. Od 1998. godine kada smo osnovane velikim trudom i naporom postigle smo iznimne rezultate. Možemo spomenuti titule državnih i europskih prvakinja. Natječemo se i u neformacijskom dijelu gdje djevojke osvajaju zlatna,srebrna i brončana odličja. Svake godine kvalificiramo se se na Europsko prvenstvo i tamo ostvarujemo dobre rezultate.”

Glinske banice odavno su postale zaštitni znak i brend grada Gline. Zamjenik gradonačelnika Dario Žinić naglasio je da promiču ime Gline i izvan granica Hrvatske: “Nadam se da će nastaviti promovirati ovaj grad, mi smo vrlo mali grad i možemo reći da su od kraja Domovinskog rata oni jedini promovirali Glinu. Grad će i dalje pomagati mažoretkinje kroz financijski dio koji je iznimno bitan, jer znamo da sve udruge i klubovi funkcioniraju na račun Grada. Nadam se da će se i brojčano povećati i nastaviti ostvarivati vrhunske rezultate.”

Čestitke za 20 godina aktivnog djelovanja i sve dosadašnje uspjehe uputio je i župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić: “Ponosan sam što živim u ovom gradu, što sam imao priliku svih ovih 20 godina biti uz Glinske banice i njihove uspjehe. Na poseban način čestitam trenerima, roditeljima, svima onima koje su ove mlade djevojke i djevojčice angažirali da budu ustrajne i donesu pregršt medalja i puno, puno uspjeha u ovaj grad. Velika čestitka svim generacijama jer u tih 20 godina prošlo je puno generacija djevojaka i djevojčica koje su bile prezenteri ovog grada i županije, ali često i Hrvatske.”

Nakon velikog uspjeha na Državnom prvenstvu u Župi dubrovačkoj, pred Glinskim banicama je radno ljeto budući ih u rujnu očekuje nastup na Europskom prvenstvu. S obzirom na entuzijazam, vjerujemo da će i tamo polučiti veliki uspjeh.

Prethodni članakProjekt “Zaželim i ostvarim” u Gornjoj Bučici
Sljedeći članakOtvorena ‘Stara glinska cesta’