Misija Svjetske banke posjetila Glinu

Misija Svjetske banke u petak, 18. kolovoza posjetila je Područni ured za katastar Sisak, Odjel za katastar nekretnina Glina.

Povod posjeta misije Svjetske banke Područnom uredu za katastar Sisak, Odjelu za katastar nekretnina Glina bila je prezentacija programskog rješenja za Homogenizaciju i Sustav digitalnog elaborata. Glina je tako zadnjih nekoliko mjeseci postala centar prioritetnih pilot projekata Državne geodetske uprave koji se odnose na modernizaciju katastra i zemljišnih knjiga, kaže nam Sanja Vurin, voditeljica projekta modernizacije katastra i zemljišnih knjiga u Republici Hrvatskoj, a koji je financiran zajmom Svjetske banke.

VEZANE VIJESTI
VIDEO – Dan glinskog vrtića, zavijorila Zelena zastava, oproštaj od predškolaraca


Brža i kvalitetnija usluga krajnjim korisnicima cilj je ovih projekata, ističe Vurin.

Zadovoljstvo nam je što u Glini, toliko značajnom gradu za čitavu Lijepu našu, možemo testirati ovako velike i značajne projekte kao što su Sustav diginalnog eleborata i proces Homogenizacije, kaže Damir Šantek, ravnatelj Državne geodetske uprave.

VEZANE VIJESTI
Prvi kartohod u Hrvatskoj u OŠ Glina

Javnost i dostupnost podataka koristit će privatnim korisnicima, ali i sadašnjim i budućim investitorima što bi u konačnici trebalo pozitivno utjecati i na razvoj gospodarstva u gradu Glini, ističu u Državnoj geodetskoj upravi.

Dodajmo i kako su prezentaciji u Glini ispred Svjetske banke nazočili : Božena Lipej, savjetnica za katastar, Irena Benasić, savjetnica za digitalni elaborat, Jeronim Mojarić, savjetnik za homogenizaciju i Sanja Vurin, voditeljica Jedinice za provedbu projekta IISZA te ispred Državne geodetske uprave: dr. sc. Damir Šantek, ravnatelj, Antonio Šustić, načelnik Sektora za katastar nekretnina, mr. Marina Pešun, pročelnica PUK-a Sisak, Ozren Šukalić, voditelj povjerenstva za sustav digitalnog elaborata i Jozo Katić, voditelj povjerenstva za homogenizaciju.

VEZANE VIJESTI
OBAVIJEST Započinje postupak nove katastarske izmjere za dio katastarske općine Viduševac

Prethodni članakProslava Velike Gospe u Bučici
Sljedeći članakGLINA Bez vozačke i s nepripadajućim tablicama upravljao automobilom