Korisnici Doma za starije koji slave rođendan dobili prigodne poklone

Dom za starije osobe Glina svoja vrata otvorio je u svibnju, a već dva mjeseca kasnije svojim korisnicima djelatnici su pripremili ugodno iznenađenje. Naime, svim slavljenicima koji imaju rođendan u razdoblju od svibnja do kolovoza dobili su veliki poklon, o kojemu je više rekla ravnateljica Renata Tominović- Ceković: “Slavimo rođendane naših korisnika. To je prvo rođendansko slavlje u Domu. Želimo to uveličati da slavljenicima bude lijep dan, da se osjećaju ugodno i budu sretni. Cijela ideja je bila moja i mog stručnog osoblja, mene kao ravnateljice i socijalne radnice. Planiramo u budućnosti slaviti rođendane korisnika. Trenutno ih je na proslavi između 20 i 30 korisnika kojima smo pripremili rođendanske poklone u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Glina. S njima smo im osigurali rođendanske čestitke koje su im napravili, kao Dom smo im osigurali poklone, tortu i sve što ide s tim.”

No ni to nije bilo sve! Slavljenici su zaplesali uz glazbu koju im je servirao band Volonterskog centra Lutum. Kako su se našli u pravo vrijeme na pravom mjestu, otkrio je Matija Šantek: “Ravnateljica Doma nas je nazvala i traćila tamburaše i došli smo im svirati narodne pjesme ovog područja. Lijepo je korisnike Doma podsjetiti na staru glazbu i tu uživamo svirati.”

Gradsko društvo Crvenog križa Glina radi na projektu aktivnosti za starije osobe koji obuhvaća lokalno stanovništo, ali i korisnike Doma, otkrila je djelatnica Gradskog društva Crvenog križa Glina Slavica Zagorac: “U projektu se radi o društvenim aktivnostima za starije osobe koje one mogu provoditi i uključivanje u cjelokupnu zajednicu. Radimo na tome da im svakodnevicu ispunimo aktivnostima koje njima odgovaraju. Osmislili smo rođendanske čestitke s osmišljenim porukama koja će im biti njihova najbolja rođendanska želja, a sudjelovali smo i u organizaciji rada i pripremi prigodnih poklona.”

Korisnici Doma tako su uz brojne aktivnosti kojima se imaju prilike baviti dobili i svojevrsni slavljenički dan, za koji se u Domu nadaju da će postati tradicionalan.

Prethodni članakFramaši pristigli u bučičku župu
Sljedeći članakProjekt “Čituljak” predstavljen u Glini