Danas nešto prije podne u bučičku župu Sv. Antuna Padovanskog pristiglo je 114 framaša koji su se u sklopu 24. Hoda pod geslom “Hrabri budite, ja sam pobijedio svijet”, u ponedjeljak iz Sigeta zaputili do fratarske župe Galdovo u Sisku.

Mladi framaši od hoda su se okrijepili ručkom u Vatrogasnom domu, nakon čega su nastavili sudjelovati u duhovnom programu, a na ruti koju će mladi obići, Bučica je jedino mjesto u kojem su obitelji otvorile vrata svojih domova i pružile im smještaj, dok će u ostalim mjestima noćiti u društvenim objektima.

Naime, Franjevačka mladež svake godine pješači po pojedinim dijelovima Hrvatske te time žele u sebi probuditi ljepotu susreta sa stanovnicima mjesta kroz koja prolaze.

Framaši su se tako ove godine iz Sigeta, preko Odre, Velike Gorice, Pokupskog, Bučice, Viduševca, Gline, Gore i Petrinje zaputili prema Sisku gdje će boraviti u posjetu fratarskoj župi u Galdovu. Nakon Hrvatske mladi autobusima putuju u Asiz u Italiju.

Frama je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. To su mladi okupljeni oko Isusa Krista i Božje riječi te djeluju, potaknuti snagom Duha Svetoga, po uzoru na svetog Franju Asiškog. Odatle i naziv “franjevačka”, ali i zato što Frama djeluje u sklopu velike franjevačke obitelji. Pojam “mladež” obuhvaća mlade ljude u razdoblju od 15. do 30. godine života koji su odlučili dublje zaviriti u svoj život, tražiti smisao svojega postojanja i usmjeriti svoj način života prema pravim vrijednostima, prepuštajući kormilo Bogu uz pomoć franjevačke obitelji.

Prethodni članakEdukativno predavanje u Domu za starije osobe Glina: Zaštita osoba starije živote dobi
Sljedeći članakKorisnici Doma za starije koji slave rođendan dobili prigodne poklone