IBM ponovno u Glini; održana još jedna radionica usmjerena na razvoj kulture među mladima

Nakon što je u prosincu održana prva radionica IBM-a i predstavnika Grada Gline, danas je u prostoru Gradske uprave upriličena i druga radionica na kojoj su se kreirale nove ideje za nove projekte koje bi trebale unaprijediti život u našem Gradu, pogotovo mladih.

Nakon prve radionice u prosincu, IBM je u prostoru Gradske uprave Grada Gline održao drugu Design thinking radionicu kako bi, oslanjajući se na IBM Design thinking alat te na logiku, maštu, intuiciju i sustavno rasuđivanje, pomogao Gradu Glini u kreiranju novih ideja s ciljem unaprjeđenja kulturnog života u gradu, posebno usmjeravajući se na mlade od 15 do 25 godina.

Približiti kulturu mladima, cilj je projekta koji će biti prijavljen na natječaj za povlačenje sredstava iz EU fondova, a na kojemu zajednički rade predstavnici IBM-a i mladi Grada Gline predvođeni Agencijom za razvoj Grada Gline. Radionici su još nazočili i predstavnici Razvojne agencije Sisačko-moslavačke županije SIMORA-e, Interpretacijskog centra baštine Banovine, Osnovne škole i Srednje škole Glina.

Upravo su učenici Srednje škole Glina ciljana skupina ovog projekta, kaže nam direktor Agencije za razvoj Grada Gline Marko Rukavina.


Ana Veir, konzultantica IBM-a za europske fondove iznimno je zadovoljna suradnjom s Gradom Glinom.

Veir nam kaže kako imaju dovoljno vremena za kvalitetnu pripremu jer je rok za prijavu projekta usmjerenog na razvoj kulture među mladima Grada Gline 31. ožujka.

Dodajmo i kako su tijekom ove završne faze Design thinking radionice, njeni sudionici kreirali idejna rješenja koja su potom, u skladu s potrebama mladih od 15 do 25 godina s područja Grada Gline, mapirali, a s obzirom na utjecaj i izvedivost. Tri idejna rješenja raspisat će se u detalje, a identična radionica ovoj današnjoj bit će organizirana i sa učenicima Srednje škole Glina.

Prethodni članakIvan Lipak pozvao na svečano obilježavanje Dana logora Stara Gradiška u petak, 3. veljače
Sljedeći članakOsnovan Zavičajni klub Skela