Ivan Lipak pozvao na svečano obilježavanje Dana logora Stara Gradiška u petak, 3. veljače

Dan logora Stara Gradiška obilježava se 3. veljače, na dan kada je 1992. godine ovaj logor zatvoren, iako samo prividno jer su i u narednom periodu, do srpnja iste godine, u njega dovođeni Hrvati, većinom civili. U nepunih godinu dana postojanja ovog logora, kroz njega je prošlo oko 2000 ljudi. Mučeni su na najokrutnije načine, a 13 ih je ubijeno.

Iako je logor Stara Gradiška u Brodsko-posavskoj županiji, sisačko-moslavačka podružnica Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora, na čijem je čelu Ivan Lipak, već je tradicionalno organizator svečanog obilježavanja Dana logora Stara Gradiška.


Obilježavanje Dana logora Stara Gradiška u petak, 3. veljače bit će održano pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović.

Lipak nam je iznio i predviđeni program obilježavanja Dana logora Stara Gradiška. Sve počinje u 11 sati.

Nakon komemoracije žrtvama logora Stara Gradiška, bit će upriličeno druženje prisutnih uz prigodni domjenak. Prijevoz svih zainteresiranih za odlazak u Staru Gradišku je organiziran. Autobusi će polaziti iz Topuskog, Gline, Petrinje i Siska.

Predsjednika Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora podružnice Sisačko-moslavačke županije Ivana Lipaka pitali smo i je li itko odgovarao za zločine počinjene u logorima diljem Hrvatske.

Lipak je imao poruku i za Sabor i Vladu Republike Hrvatske.

Dodajmo i kako je Lipak pozvao sve zainteresirane i sve koji su u mogućnosti da se pridruže obilježavanju Dana logora Stara Gradiška. Ponovimo, prijevoz je organiziran autobusima iz Topuskog, Gline, Petrinje i Siska s autobusnih kolodvora, a iz Popovače, Kutine i Novske kod naplatnih kućica. Svoj polazak možete prijaviti predstavnicima braniteljskih udruga svog područja ili na broj 091 935 92 38.

Prethodni članakEuropski tjedan prevencije raka vrata maternice obilježen u Glini
Sljedeći članakIBM ponovno u Glini; održana još jedna radionica usmjerena na razvoj kulture među mladima