HUMANITARNI KONCERT Naša sumještanka Katarina teško je stradala pri padu s konja, prikuplja se pomoć za rehabilitaciju

U jednom trenutku bila je zdrava mlada djevojka puna života, u drugom se sve promijenilo

Da nam se život u potpunosti može promijeniti u treptaju oka, malo nas je svjesno dok se tako nešto ne dogodi. Upravo je to doživjela Moslavka Katarina Nerlović koja je sa svoje 23 godine teško stradala. Naime, pozlilo joj je i pala je u nesvijest za vrijeme jahanja konja. 

Pad je bio težak i Katarina je zadobila teške ozljede glave, imala je višestruka krvarenja u mozgu na čak 15 mjesta.  U budnoj komi provela je deset mjeseci i od tada pokušava samostalno stati na svoje noge.

Unatoč sumornim prognozama liječnika, njena majka Marijana svjedočila je njezinoj nevjerojatnoj borbi i postupnom napretku. Katarina je u međuvremenu pokazala značajan oporavak.

Godinu dana nakon što se probudila iz kome, Katarina je ostvarila značajne korake u svom oporavku. Uz pomoć hipoterapije jahanjem uspjela je stati na noge i hodati uz pomoć drugih. Počela je i govoriti! Njena majka Marijana redovito je prati na terapije, a Katarina je pokazala odlučnost i snagu volje, govoreći “Teško je, ali idemo, MORAM”.

Katarina se priprema za novi korak u svom oporavku – robotske terapije u zagrebačkoj Poliklinici Glavić. Unatoč financijskim izazovima, obitelj Nerlović je optimistična i posvećena njezinom potpunom oporavku, pa je za prikupljanje sredstava organiziran humanitarni koncert!

Humanitarni koncert za prikupljanje pomoći za rehabilitacijsko liječenje

Koncert će se održati 30. travnja u Društvenom domu u Lipovljanima, nastupa 10-ak bendova, a priprema se bogata ponuda jela. Također, pomoć za rehabilitacijsko liječenje možete uplatiti na niže naveden broj računa.

Veliku priču o Katarini napravile su kolege s mojportal.hr, koju možete pročitati ovdje.

Foto: B. Nerlović

Prethodni članakOdržani 2. likovni susreti ‘Lukine crte’
Sljedeći članakPredstava „Poučni komadi“ stiže u Glinu