Humanitarna udruga „Zeleno svjetlo Glina“ još uvijek aktivno pomaže na području SMŽ

I Vi možete pomoći

Na području Republike Hrvatske od 26. travnja 2021. godine aktivno djeluje Humanitarna udruga „Zeleno svjetlo Glina“ koja je registrirana pri nadležnom upravnom tijelu Sisačko-moslavačke županije.

Udruga je osnovana u cilju promicanja, razvoja i unapređenja društvene solidarnosti prema obiteljima i pojedincima koji su pretrpjeli štetu u katastrofalnom potresu u prosincu 2020. godine na području Sisačko-moslavačke županije.

Udruga sukladno ciljevima Udruge djeluje na području humanitarnog djelovanja, bez namjere sjecanja dobiti te prikupljena sredstva i pomoć prosljeđuje isključivo obiteljima i pojedincima kojima je pomoć najpotrebnija.

Djelatnosti Humanitarne udruge „Zeleno svijetlo Glina“ su:
– pomoć žrtvama prirodnih katastrofa,
– pomoć u podmirivanju osnovnih životnih potreba,
– ostale djelatnosti humanitarne pomoći,
– poboljšanje kvalitete života i zdravlja,
– jačanje suradnje sa srodnim organizacijama u Hrvatskoj i izvan nje,
– prikupljanje dobrotvornih novčanih priloga i darova iz inozemstva i tuzemstva,
– stjecanje novčanih sredstava putem programa u projekata Udruge financiranih iz državnih
proračuna i proračuna jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave te fondova iz inozemnih izvora.

VEZANE VIJESTI
Mobilni uredi za zahtjeve za obnovu i na području Gline

Od samog početka svoga rada Humanitarna udruga „Zeleno svijetlo Glina“ se zalaže za jednaka prava prilikom pomoći svih potrebitih koja je snašla nesreća zahvaćenim prirodnom katastrofom. Stoga pokušavamo prikupiti sredstva kojima bi im osigurali život dostojan čovjeku i obitelji na tom zahvaćenom području.

Organizacijsko djelovanje naših članova prepoznato je i prije vremena osnutka ove Udruge od strane privatnih i pravnih osoba na području Republike Hrvatske i inozemstvu koji su htjeli učestvovati svojim darovima i ostalim vidovima pomoći od samih početaka krize uvjetovano prirodnom katastrofom na području Sisačko-moslavačke županije. Njihovo organizacijsko djelovanje rezultiralo dobrom medijskom popraćenošću gdje su uspjeli medijima ukazati na probleme najgorih slučajeva mladih obitelji sa tog područja skrećući pažnju samo na potrebite, te se time organizirala pozamašna pomoć što je na kraju rezultiralo „sretnom pričom“ koja je također bila dobro popraćena medijskom pažnjom na našim najposjećenijim novinskim listovima i portalima, te od ostalih nacionalnih televizijskih kuća.

VEZANE VIJESTI
Na gruntu: jaja

Jedna od tih sudbinskih priča su i one o 38-godičnjem samohranom bolesnom ocu Daliboru Vignjeviću i njegovoj kćerci Lili, pomoć 37-godišnjem Ivici Jambrešiću i njegovoj obitelji, te pomoć 36-godišnjem Mariju Milekoviću i njegovoj obitelji bez čijeg angažmana članova naše Udruge takve sudbine ne bi uopće došle do očiju i srca javnosti.

Ponukani tom aktivnošću naši članovi su odlučili osnovati Humanitarnu udrugu „Zeleno svijetlo Glina“ kako bi pravno ostvarili još bolju podršku od strane Republike Hrvatske te omogućili još bolju pomoć krajnjim korisnicima koju su im do sada svesrdno pružali.

VEZANE VIJESTI
GLINA Evo gdje po namirnice, stočnu hranu i građevinski materijal

Svojom donacijom omogućit ćete malo radosti i nade tih žrtava koje su donedavno imale normalan i dostojan život, kako bi im ponovno podarili mogućnost da se vrate u vrijeme kada su imali dovoljno za svoje nužne egzistencijske životne potrebe i dostojanstvo po mjeri čovjeka.

Molimo Vas da prema svojim mogućnostima pomognete obiteljima i pojedincima u potrebi na zahvaćenom području prirodnom katastrofom te novčana donirate sredstva na račun:
Humanitarna udruga „Zeleno svijetlo Glina“ Jukinačka ul. 65, Glina
IBAN: HR 80 2484 0081 1352 03586
SWIFT: RZBHHR2X

Prethodni članakDIP CZ Rijeka odradio više od 380 intervencija na području Gline
Sljedeći članakUŽIVO! Sučeljavanje kandidata za gradonačelnika Grada Gline