Iako je blizu, ovo nije prvoaprilska šala… Rekonstrukcije ulica i mosta vrijedne 1,2 milijuna kuna zaista su “završene”, barem tako stoji u dokumentima.

Na jučer održanoj konferenciji za medije na kojoj su se javnosti obratili “pročelnik bez odjela” Bojan Dadasović i gradski vijećnik Dragiša Lončarević, o aktualnoj situaciji u Gradu progovorio je vijećnik MOST-a nezavisnih lista Mario Božurić.

Naime, ranije prošlog tjedna u javnost je procurila informacija kako je HDZ-ova ministrica regionalnog razvoja Gabrijela Žalac isplatila 750 tisuća kuna za obnovu cesta i mosta u Glini, konkretno Majske ulice i Ulice Ante Kovačića te zamjenskog mosta na rijeci Maji. Bila bi ovo fantastična vijest da nije sporna jedna sitnica. Naime, u dokumentima stoji kako su radovi već završili, odnosno da su se izvodili od 4. do 12. prosinca prošle godine.

Radovi vrijedni 1,2 milijuna kuna, od kojih je većinu financiralo Ministarstvo regionalnog razvoja, a ostatak je osigurao Grad Glina, građane Gline ostavili su u nevjerici. Ispucali asfalt, table koje označavaju “radove u tijeku”, na rijeci Maji pak ograđeno gradilište na kojem se ne gradi realna su slika “realiziranih rekonstrukcija”.

Ipak, za oko “zapinje” tabla o izvođaču radova – naime, tvrtka kojoj su nedovršeni radovi već plaćeni je tvrtka Bauelektro d.o.o. iz Velike Gorice, čiji su vlasnici braća Ervin i Igor Vujica. Poznato je kako je Ervin Vujica, načelnik Općine Orle, nakon lokalnih izbora 2017. godine na kojima je nastupio kao nezavisni kandidat, nakon pobjede, u ožujku 2018. godine, prešao u HDZ.

Jesu li sve ove činjenice slučajne tek se treba dokazati, no ono što je vidljivo jest neodrađen posao koji je itekako koštao građane Gline koji su za te projekte platili PDV.

“Nažalost imamo situaciju da smo zadnjih dana opet postali centar određenih medijskih zbivanja u kojima se čak ovaj grad spominje i u nekom sinonimu protočnog bojlera, odnosno protoka novca od ministarstava prema tvrtkama za poslove koji očito nisu napravljeni. O svemu tome mislimo govoriti nakon izvješća gradonačelnika o svom radu odnosno nakon prve točke dnevnog reda sjednice Gradskog vijeća Grada Gline koja će se održati sutra, u četvrtak”, rekao je vijećnik Božurić najavivši tiskovnu konferenciju oko 10.30 sati, prigodno, u Majskoj, odnosno Kovačićevoj ulici u kojima su navodno izvedeni radovi.

“Volio bih tamo održati tiskovnu konferenciju pa da svi zajedno odemo vidjeti te “velike radove” koji su napravljeni!”, poručio je vijećnik Božurić.

Prethodni članakGradska uprava u Glini pretvorena u jednu običnu čaršiju, na pozicijama pročelnici “poslušnici”
Sljedeći članakPrijatelji i suborci oprostili se od Ivana Cerjaka