Grad Glina predstavlja ambiciozne projekte za obnovu i razvoj

Novi autobusni kolodvor i gradski trg ključni su u planovima za preobrazbu grada

Gradonačelnik Gline, u okviru svoje dužnosti i aktualne kampanje za Sabor, s ponosom predstavlja dva značajna projekta koji će obilježiti budućnost grada: izgradnju novog autobusnog kolodvora i preuređenje prostora u novi gradski trg. Dok dokumentacija za gradski trg već postoji, proces za izdavanje lokacijske dozvole za autobusni kolodvor je u tijeku, a gradonačelnik se nada bržem napretku nakon izbora. Izazovi s nekoliko imovinsko-pravnih pitanja, posebno s Srpskom pravoslavnom crkvom, rješavat će se postupkom izvlaštenja uz podršku županije.

Novi gradski trg nastajat će na mjestu stare autobusne stanice i obuhvatit će prostor pred gradskom upravom, nudeći mjesto za odmor i brojna gradskih događanja za sve generacije. Gradonačelnik ističe značaj ovih projekata u kontekstu šire regeneracije centra grada, uključujući obnovu Braniteljskog doma i druge zgrade, te izgradnju novih stambenih zgrada i poduzetničkog centra za mlade.

Grad također aktivno radi na prijavama za EU fondove za daljnje faze projekata, uključujući obnovu povijesne jezgre grada i razvoj modernih biciklističko-pješačkih staza. Kroz ove projekte grad Glina nastoji povećati kvalitetu života svojih građana, privući privatne investicije i revitalizirati lokalno gospodarstvo i turizam.

Foto:Grad Glina

Prethodni članakU Glinu se vratila dvojica prvaka Hrvatske u tui shou
Sljedeći članakOdržani 2. likovni susreti ‘Lukine crte’