Gračanica Šišinečka proslavila svetog Lovru

Proslava je i ove godine okupila mnoštvo vjernika

U subotu, 13. kolovoza 2022. godine Gračanica Šišinečka obilježila je Dan zaštitnika kapele, sv. Lovru, a proslava je i ove godine okupila mnoštvo vjernika iz matične, ali i okolnih župa.

U organizaciji Zavičajnog kluba Ivan Kežman Gračanica Šišinečka i ove godine obilježen je blagdan sv. Lovre.

Proslava je započela polaganjem vijenaca za poginule i nestale hrvatske branitelje i civile u Domovinskom ratu te stradale u Drugom svjetskom ratu pred kapelom u Gračanici Šišinečkoj.

VEZANE VIJESTI
U Gornjem Viduševcu proslavljen zaštitnik sv. Franjo Ksaverski

Molitvu i svetu misu u kapeli svetog Lovre predvodio je vlč. Vedran Pejak-Pašić, bučički župnik.

Zajedno s mještanima i gostima, sv. Lovru slavio je i predsjednik Županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije Mato Fofić koji je čestitajući mještanima Gračanice Šišnečke sv. Lovru, naglasio važnost čuvanja uspomene na poginule i odavanja počasti njihovoj žrtvi te očuvanja života na ovim, u Domovinskom ratu, teško stradalim područjima.

VEZANE VIJESTI
Lovci Bučice obilježili svoj Dan

Proslave poput ove uvijek su prilika za susret onih koji se dugo nisu vidjeli, naročito mještana koji su raseljeni tijekom Domovinskog rata. Svi su se oni nakon misnog slavlja nastavili družiti uz vjeru kako će zajedništvom, zagovorom sv. Lovre i uz pomoć lokalne zajednice, vratiti život u ovo prekrasno područje Banovine uz rijeku Kupu.

Prethodni članakU Kninu obilježen Dan logoraša srpskih koncentracijskih logora
Sljedeći članakNa 57 zamjenskih obiteljskih kuća na Banovini izvode se radovi