FOTO Učenici Srednje škola Glina ponovno u školskim klupama

Danas je prvi dan škole, povodom kojeg brojni učenici po prvi put dolaze u školu, a neki se vraćaju na već dobro poznato mjesto. Prvi dan škole je i za učenike grada Gline, a one koji su došli u montažni objekt Srednje škole Glina jutros je posjetio i sisačko-moslavački Župan Ivan Celjak.

U novu školsku godinu krenulo je 1151 učenika u srednju školu, a županija podržava učenike stipendijama te ostalim mogućnostima koje olakšavaju obrazovanje.

-Početak školske godine iskoristili smo za pozdrav učenicima, zaželjeli smo im uspješno obrazovanje, a isto to želimo svim učenicima s područja županije, kazao je župan dodajući kako ovom prilikom, uz dobrodošlicu učenicima, provjerava kakva je situacija s cjelovitom obnovom nakon potresa.

VEZANE VIJESTI
U Glini sve je spremno za Bijeli križ istine

-Radovi napreduju dobrom dinamikom, trenutno se uklanjaju podne obloge, a isto tako uklanjaju se stropovi. Slijedi obnova konstrukcijskih elemenata, učvršćivanje temelja, zamjena krova, zamjena vanjske i unutarnje stolarije i svih drugih dijelova, kazao je župan.

Očekivan tijek radova je u travnju sljedeće godine, a njihova vrijednost je veća od 18 milijuna kuna.

-Ovo nisu jedini radovi na području Gline koje provodi županija. U tijeku je isto tako i obnova objekta Doma zdravlja Petrinja ispostava Glina, obnova je u tijeku na domu za starije i nemoćne, a sanira se most, prometnice i mnogo toga još, pojasnio je Celjak.

VEZANE VIJESTI
Paljenjem prve adventske svijeće Glinjani ušli u vrijeme Došašća

Župan se podsjetio ljetovanja na koje je županija vodila brojen učenike, a istaknuo je kako ni zimi nije loše jer se svake godine osigura klizalište, omiljena atrakcija brojnih učenika i mladih.

Gradonačelnik Grada Gline Ivan Janković kazao je kako se nada da će učenici već sljedeće školske godine svoj prvi dan dočekati u novoj i obnovljenoj školu.

Ravnateljica Srednje škole Glina Marija Margušić Novosel rekla je da je u školi sada oko 170 učenika od kojih je 45 upisano u tri prva razreda, što je više od sljedeće godine kada je oko 30ak učenika bilo upisano u školu.

VEZANE VIJESTI
Na današnji dan prije 21 godinu oslobođena je Glina

-Dobri smo i uspješni smo, a bili smo to i u najtežim vremenima, stoga sada nastavljamo još snažnije i hrabrije, kazala je ravnateljica.

Nakon dvije godine ovo je prva godina da se u školu kreće bez mjera.

-Prije dvije godine kada je bila epidemija jedna učenica se požalila kako postoje dijelovi škole i učenici koji se međusobno nisu upoznali, pojasnila je ravnateljica navodeći situaciju kada su učenicima bili zabranjeni kontakti.

-Sada nam ovo jako puno znači, dodala je ravnateljica.

Prethodni članakMeđunarodni turnir Glina 2022.
Sljedeći članakGlinjanin vozio pijan pa dobio visoku novčanu kaznu