Međunarodni turnir Glina 2022.

Nastupilo je 12 klubova

U organizaciji Košarkaškog kluba Glina proteklog vikenda održan je Međunarodni košarkaški turnir Glina 2022. u čast prerano preminule legende glinske košarke Željka Klobučara Klobija.

Uoči otvorenja turnira položeni su vijenci i zapaljene svijeće na grobu osnivača i dugogodišnjeg trenera kluba Željka Klobučara.

Velika sportska dvorana Srednje škole Glina tako je postala sportsko središte županije i okupljalište za 200-tinjak mladih košarkaša do 13 godina starosti.

Grad Glina ugostio je ekipe iz Hrvatske, BiH, Slovenije i Mađarske, a one su redom uz domaćina Glinu: Cibona Zagreb, Cedevita Junior, Dubrava, Bosco, Novi Zagreb, Zadar, Škola košarke Dražen Petrović, Split, Krka Novo Mesto, Ilidža Sarajevo i Ratgeber Akademia.

VEZANE VIJESTI
Kickboksači osvojili pet medalja na međunarodnom turniru

Turnir je otvorio gradonačelnik Grada Gline Ivan Janković koji je svim košarkašima poželio dobrodošlicu i puno sportske sreće u igri te istaknuo kako će Klub uvijek imati podršku Grada Gline.

Veliki trud, posebno nakon potresa, za Košarkaški klub uložio je i tajnik Marko Paić koji je naglasio kako je samo prije ovog turnira poslao više od 1.500 mailova na različite tvrtke u kojima apelira na sponzorsku podršku Klubu. Velika količina novca sakupila se prošle godine na akuciji uz pomoć Radio Banovine u kojoj je prikupljeno 45.000 kuna, od čega je djeci kupljena kompletna sportska oprema, a omogućena su i brojna putovanja. P aić ističe da je potrebno što više djecu usmjeriti prema sportu, a posebno se nada upisu novih mladih košarkaša u Klub.

VEZANE VIJESTI
Osam medalja za glinske kickboksače u Moslavini

Turniru je nazočio i Tomislav Gregurić, predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Gline koji je kazao da je sport u Glini već duže vrijeme podignut na višu razinu te posebno uputio čestitku treneru Andreju Klobučaru na uspjehu koji postiže sa svojim klubom.

Turnir je osvojila Cibona čiji su igrači u finalu pobijedili goste iz Mađarske. Trener U-13 Cibone je Ante Samac:

“Turnir je organiziran na visokom nivou. Ovo su dobre ekipe! Nije bilo lako, bile su dobre utakmice. Čestitam svojoj ekipi na karakteru koji su pokazali i naravno na prvom mjestu.”

VEZANE VIJESTI
Mirela Radić srebrna na prvenstvu Balkana

Direktor KK Ilidža Admir Sakoč izrazio je zadovoljstvo osvojenim trećim mjestom:

“Sve je ovo malo emotivno za mene. Zahvalio bih ovim ljudima na toplini i emocijama cijelo vrijeme. Naša djeca, treneri i ja vrlo ćemo brzo ugostiti naše prijatelje iz Gline.”

Ekipa Gline u konačnici je završila na devetom mjestu.

Nakon silnih teških dana i mjeseci koji su iza nas, tako su Glina i Košarkaški klub poslali poruku da na mladima zaista ostaje svijet i da život u ovom gradu nije stao.

Prethodni članakObavijest o prekidu napajanja električnom energijom
Sljedeći članakFOTO Učenici Srednje škola Glina ponovno u školskim klupama