FOTO S ciljem podizanja svijesti o prevenciji, Glina obilježila Dan mimoza

Nacionalni dan borbe protiv raka vrata maternice i Dan mimoza u Sisačko-moslavačkoj županiji obilježen je ove subote, 21. siječnja. 2023. godine.

U organizaciji udruge sv. Agata Glina i SŠ Viktorovac iz Siska, a pod pokroviteljstvom Sisačko-moslavačke županije Dan mimoza pratili smo u Sisku na Gradskoj tržnici u vremenu od 9 do 11 sati i u Gradu Glini na korzu.

O aktivnostima na sisačkoj tržnici više nam je rekla predsjednica Udruge sveta Agata Glina dr. Sanja Štingl Vlašić.

-Posebno nas raduje što su nam se u organizaciju obilježavanja Europskog tjedna prevencije raka vrata maternice u Sisku pridružila i SŠ Viktorovac sa svojim budućim medicinskim sestrama, govori nam.

Nacionalni dan borbe protiv raka vrata maternice i Dan mimoza provodio se također u subotu na glinskom korzu. Kako su protekle aktivnosti i da li su zadovoljni odazivom sugrađana, više nam je rekla Albina Čavlović, voditeljica projekta Protresimo svijest o raku zajedno za bolje sutra i članica upravnog odbora Udruge sv. Agata Glina.

VEZANE VIJESTI
Tjedan borbe protiv raka vrata maternice

-Drago nam je reći da smo ove godine sve uspjeli podići na veću razinu, pa je isto tako u isto vrijeme, kao i u Glini i u Sisku, obilježavanje na gradskoj tržnici. Imamo štand s mimozama, a to smo, organizirali u suradnji sa Srednjom školom Viktor Kovačić iz Siska, a pod pokroviteljstvom Sisačko moslavačke županije, govori nam Čavlović dodajući kako su u prvih sat vremena podijelili velik broj mimoza.

Glinskim ulicama edukativne letke sugrađanima dijelile su dvije profesorice, Marija Margušić Novosel i Bosiljka Šimić koja se osvrnula na subotnje aktivnosti.

VEZANE VIJESTI
Tjedan borbe protiv raka vrata maternice

-Dan je prošao izuzetno dobro, iako malo snijega pada, ali to su valjda još veće čari. Cilj našeg današnji druženja je ukazati na važnost ginekoloških pregleda jer svaka prevencija znači i manji rizik od oboljenja. No, međutim, ono što me jako veseli, je to da je naša udruga, zajedno sa Srednjom školom Viktorovac, danas ima štand i na gradskoj tržnici u Sisku i tako da se te naše aktivnosti i proširuju malo širom županije, govori nam.

Na gradskom korzu u Glini štand udruge Sv. Agata Glina obišao je i zamjenik župana Mihael Jurić, koji je naglasio važnost prevencije i cijepljenja.

VEZANE VIJESTI
Tjedan borbe protiv raka vrata maternice

-Ovdje smo u Glini, u gradu gdje je udruga Sveta Gate, jedna udruga kojom se svi kao županija ponosimo, a koja radi puno na prevenciji svih bolesti, posebice ženskih bolesti. Ovakvim aktivnostima podižemo svijest o prevenciji naših mladih sugrađanki. Dakle, cijepljenje djece već u osnovnim školama, a naročito u srednjim, govori nam Jurić.

Cilj ove javnozdravstvene kampanje je podizanje svijesti javnosti, posebno žena i važnosti redovitih ginekoloških pregleda i cijepljenja protiv HPV-a, te odazivu na Nacionalni program prevencije raka vrata maternice. U ime organizatora udruge Sv. Agata Glina dr. Sanja Štingl Vlašić od srca zahvalila svima koji su podržali ovaj događaj, sudjelovali u organizaciji i posjetili naše štandove u Sisku i Glini.

Prethodni članakŽupanija već drugu godinu za redom malim Glinjanima osigurala besplatno klizanje
Sljedeći članakKickboksačima 11 medalja na turniru u Zaboku