FOTO Ministrica Nataša Tramišak obišla Glinu

U ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije finalizira se program za demografsku revitalizaciju cijele Sisačko-moslavačke županije. Kako bi se na terenu uvjerila koji su prioriteti, ministrica Nataša Tramišak najprije je jučer posjetila Sisak gdje je razgovarala s županom Ivanom Celjakom, a potom je u njegovoj pratnji posjetila Glinu, gdje su gradskoj vijećnici razgovarali s gradonačelnikom Gline i njegovim najbližim suradnicima.

VEZANE VIJESTI
"Hrvatski branitelji su najveći junaci u hrvatskoj povijesti"

Tema razgovora bile su mogućnosti za kandidiranje novih projekata iz fondova EU naglasila je ministrica Tramišak.

-Vrlo je važno da i lokalna razina dobije kvalitetne informacije kako bi na vrijeme mogli pripremiti svoje projekte i biti spremni kada počne natječaj, poručuje ministrica.

Koji su najbitniji prioriteti za Grad Glinu gradonačelnik Janković je naglasio:

VEZANE VIJESTI
Generacija nade – projekcija filma, Glina

-Razgovarali smo o razvojnom potencijalu Grada Gline, odnosno o mjerama koje su pred nama u idućem programskom razdoblju, ali prvenstveno o potrebama grada Gline, kazao je Janković.

-Smatram da uz obnovu koja je prioritet, da se Grad mora dati u planiranje razvoja i podizanje gospodarstva jer sama obnova zidova bez gospodarske ekonomije neće polučit rezultate, kazao je gradonačelnik Gline.

VEZANE VIJESTI
JANKOVIĆ Na mjestu autobusnog kolodvora osigurat ćemo poslovni objekt

-Bez gospodarskog razvoja ovdje nema života, stoga prvenstveno moramo razvijati poslovno industrijske zone i prometnu infrastrukturu koje bi poduzetnicima osigurale što bolje uvijete za njihovog razvoj, a samim time i grada Gline zaključio je gradonačelnik Janković.

 

Prethodni članakPrve procjene DZS-a zabrinjavajuće: SMŽ izgubila gotovo trećinu stanovništva
Sljedeći članakFOTO Druga obljetnica Udruge za pomoć ženama oboljelim od raka dojke sveta Agata – Glina