FOTO Druga obljetnica Udruge za pomoć ženama oboljelim od raka dojke sveta Agata – Glina

Zamjenik župana Mihael Jurić jučer, 28. listopada, u šatoru Crvenog križa Glina nazočio je obilježavanju druge obljetnice Udruge za pomoć ženama oboljelim od raka dojke sveta Agata – Glina.

Svoj drugi rođendan „Agate“ su iskoristile i kao lijepu prigodu da čestitaju rođendane svim članicama udruge koje su slavile u „Ružičastom listopadu“, mjesecu borbe protiv raka dojke.

Ovo je okupljanje predsjednica udruge, dr. Sanja Štingl-Vlašić uveličala objavljivanjem vrijedne informacije, a to je da su projektu udruge „PrOTRESimo svijest o raku – zajedno za bolje sutra“ odobrena bespovratna sredstva za projekte koji se financiraju iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 487 847,98 kuna.

Predsjednica udruge pojasnila nam je što je sve učinjeno u prethodne dvije godine za vrijeme djelovanja udruge, ali prvobitno je posebno naglasila kako joj je iznimno drago što su sve članice ostale okupljene u onom broju o kojem je bilo riječ i u početku.

VEZANE VIJESTI
GLINA Ukrao cigareta za 42 tisuće kuna!

-Radile smo sve ono što radimo dugi niz godina. Ekipa, ljudi, ona jezgra koja je tu dugi niz godina i koja se bavi preventivom, ona i dalje radi. Ali okuplja oko sebe onkološke pacijentice, osmišlja nove ideje, kako na ovom našem specifičnom području Banovine prilagoditi uopće svoje djelovanje na koristi naših onkoloških pacijentica te kako dati najveći doprinos u samoj preventivi i kako najviše utjecati na svijest žena da brinu o svojem zdravlju, kazala je Sanja.

Pojasnila je kako su aktivnosti bile razne te kako su aktivno popratile brojna događanja kao što su Dani narcisa, Dani mimoza i slično. Dok su druženja bila svedena na najmanju moguću razinu, s obzirom na izazovnu situaciju u vezi pandemije, aktivnosti ipak nisu kaskale i aktivno se radilo prethodne dvije godine.

VEZANE VIJESTI
Doček Nove godine u Glini

Zamjenik župana Mihael Jurić poručio je kako je županija zadovoljna što može iskazati potporu i podršku ovakvom tipu rada. Kazao je kako je, nažalost, velik broj ljudi suoćeni s teškim situacijama kao saznanjem da je netko bližnji obolio od karcinoma. Dodaje kako u takvim teškim vremenima uvijek poručujemo bližnjima da budu jaki i pozitivni, što nije uvijek jednostavno.

-Upravo tu trebamo pomoći. Tu do izražaja dolaze udruge i udruge u tipu Sv. Agate kao što ovdje djeluju u Glini, a u ime županije mi im dajemo apsolutnu potporu i međusobno imamo jako dobru suradnju, kazao je zamjenik župana.

Ravnateljica Crvenog križa u Glini Alberta Cestarić pojasnila je kako je prije osnivanja udruge Sv. Agata zapravo obavljalo tu ulogu, odnosno pripomagalo brojnim ženama oboljelim od karcinoma s područja grada Gline.

VEZANE VIJESTI
I dalje visok vodostaj Gline

-Sve akcije i aktivnosti, te humanitarne akcije koje su se odvijale i provodile na području Gline, nositelj je bio upravo Gradsko društvo Crvenog križa u Glini. Osobno sam bila inicijator jedne ovakve udruge baš zato da osnažimo tu udrugu i da možemo prijavljivati projekte, ali i da možemo činiti više za oboljele žene iz našeg grada, poručuje ravnateljica.

Dodala je ii kako je suradnja bila i ostala jako dobra. Već pri samom osnivanju udruge ideja je bila kako že Crveni križ biti velika potpora, kako administrativno, tako i svojim znanje i iskustvom.

 

-Sve žene koje su se okupile ovdje večeras su dokaz da ta udruga i vrijedi, kazala je završno Augustina Cestarić.

Prethodni članakFOTO Ministrica Nataša Tramišak obišla Glinu
Sljedeći članakZagrebački holding donirao Glini 38 sadnica drveća