FOTO Glinski srednjoškolci sudjeluju u Erasmus+ projektu „Prilika za sve!“

Srednja škola Glina u partnerstvu sa Hrvatskim gospodarskim savezom provela je Erasmus+ projekt naziva „Prilika za sve!“ mk2.1. Ovim projektom, kao što i naziv kaže, pružena je prilika učenicima da unaprijede svoje vještine i postojeća znanja u okviru obrazovnog programa kojeg pohađaju te da unutar druge zemlje steknu dodatna stručna iskustva i razviju interkulturalne i interpersonalne vještine.


Ukupno 15 odabranih učenika, iz 3 sektora obrazovanja i 3 obrazovna usmjerenja – ekonomist, drvodjeljski tehničar dizajner i elektroinstalater, u pratnji svojih nastavnica, proveli su dva tjedna u Frankfurtu na Majni i odrađivali stručnu praksu. Djelatnici Hrvatskog gospodarskog saveza dogovorili su tvrtke učenicima koje su bile mjesta njihove hospitacije: Cansan Aluminium Profil GmbH, Lexmann Rhein-Main GmbH&Co.KG, BCNP Consultants GmbH, S.M.M: Baudekoration Gmbh, FSV frankfurt Fusball Gnmh, Heinrich Kramwinkel GmbH, Schreinerei Daniel Ginder, LG-Elektroservice i GWR gemeinnutzige Gesellschaft fur Wiederwendung und Recycling mbH.

VEZANE VIJESTI
U Glini sve je spremno za Bijeli križ istine

Nakon upoznavanja sa svojim mentorima i sa svojim radnim mjestom, učenici su samostalno odrađivali radne zadatke koji su im bili povjereni. Uočavali su sličnosti i razlike između hrvatskog i njemačkog sustava rada, poboljšali svoje komunikacijske i socijalizacijske vještine, izvrsno se snalazili u novim i nepoznatim situacijama, povećali su svoje samopouzdanje što će im zasigurno povećati i šanse za zapošljavanje nakon što završe školovanje.

VEZANE VIJESTI
VIDEO 9. sjednica Gradskog vijeća Grada Gline - AKTUALNI SAT

U slobodno vrijeme učenici su obišli i posjetili mnoge kulturološke znamenitosti među kojima treba istaknuti vidikovac Main Tower, DFF-Deutches Filminstitut und Filmuseum, Zoološki vrt i Muzej novca, a gospodin Mario Šušak omogućio je učenicima i posjet Frankfurtskoj burzi. Učenici su se dodatno izvještili i u snalaženju u prostoru, odnosno istraživali su i sam grad i njegove posebnosti.

-Dojmovi učenika, a i nastavnica u pratnji, više su nego pozitivni. Vratili su se u svoje školske klupe bogatiji za radno iskustvo, nova poznanstva, a mnogima od njih ovo je bila prva prilika u životu da dožive radne navike druge zemlje. Profesionalni pristup djelatnika Hrvatskog gospodarskog saveza, njihova ljubaznost i svakodnevna stručna podrška učenicima i nastavnicama u pratnji doprinijeli su kvaliteti ovog projekta i kvaliteti same mobilnosti, poručuju ispred škole  Josipa Klarić, stručna suradnica pedagoginja Srednje škole Glina.

Prethodni članakFOTO Grad Glina nagradio svoje istaknute i najbolje sportaše
Sljedeći članakMinistar Bačić obišao Glinu