FOTO Grad Glina nagradio svoje istaknute i najbolje sportaše

U Hrvatskom domu u Glini jučer, 27. siječnja, dodijeljena su priznanja najboljim sportašima u 2022 godini. Najboljima se dodjeljuju priznanja u 7 kategorija, naime jedna je nova kategorija dodana  osobi za poseban doprinos razvoju sporta, tu su najbolji sportaš i sportašica, trener, mlada nada, muška i ženska ekipa.

Predsjednik Zajednica športskih udruga grada Gline Tomislav Gregurić kazao nam je kako je u glini sportsko aktivno više od 400 djece koji uz potporu svojih roditelja i trenera ostvaruju vrhunske rezultate.

-Financijski smo ove godine malo potpomognuti Gradom Glinom koji je izašao u susret shvaćajući koliko su sportske aktivnosti bitne za razvoj života mladih i njihovu budućnost. Ovisno o financijskim resursima ovi mladi iz godine u godinu sve više napreduju, govori nam Tomislav.

Dodao je kako glinski sportaši unatoč malo sredstava uz uporan roditelja, trenera i predsjednika klubova uspijevaju ostvariti odlične rezultate tako što se prijavljuju na razne natječaje i prikupljaju sredstva na razne načine.

Najboljim sportašem proglašen je Marian Bakšić iz Atletskog kluba Glina koji nam je kazao kako su brojne medalje koje je donio u Glinu zapravo rezultat truda koji traje skoro 13 godina, te je dodao kako vrhunski rezultati dolaze upornim radom.

-Krenuo sam tako što sam se ugledao u tatu koji je stalno išao na utrke, a potom me upisao na trčanje i ispostavilo se da je to odlična odluka, govori nam Marin i dodaje kako uvijek nađe vremena za društvo i školu.

Najbolja sportašica tijekom prošle godine je Petra Žmirić, dok je mlada nada u sportu  Borna Klobučar. Najbolja muška ekipa je Košarkaški klub Glina, a kao najbolja ženska ekipa proglašen je Odbojkaški klub Glina.

Petra Žmirić otkrila nam je koja je tajna uspješnog kickboxinga:

-Počela sam trenirati uz brata i vrlo brzo mi se svidjelo. Četiri puta tjedno po sat i pol vremena treniram što znači da mi trening ne oduzima puno vremena, a svejedno je mnogo učinjeno, govori nam Petra dodajući kako je uvijek slobodno vrijeme bolje iskoristiti baveći se sportom umjesto gledanja u male ekrane.

Najbolji trener je Goran Bakšić, a ove godine uvedena je i nova kategorija za doprinos i pomoć udrugama u sportu koju je dobio Marko Paić.

-Zasluga je u kontinuiranom rado kroz desetak godina, a ti rezultati dugotrajnog rada počeli su izlaziti na vidjelo. Sama činjenica da su rad prepoznali ljudi iz lokalne zajednice, takve nagrade još više znače, govori nam najbolji trene Goran Bakšić.

Na svojoj nagradi zahvalio se i Marko Paić.

-Velika mi je čast i zadovoljstvo primiti ovu nagradu jer su jedina budućnost grada upravo mladi koji najviše obitavaju u sportskim klubovima, govori Marin i dodaje kako se i dalje trebaju ulagati trud i financije kako bi se mladi sportaši i dalje razvijali i svoju nagradu posvećuje Željku Klobučaru koji je zaslužan za razvoj sporta u Glini.

Zaslužena ostvarenja za 2022 g. za sportaše koji su na domaćim i međunarodnim natjecanjima ostvarili jako dobre rezultate te ekipni sportovi bilježe iznimne rezultate u svojim ligama.

Grad Glina na čelu s gradonačelnikom pomaže i podržava mlade da se bave sportom i zdravim životom te financijski osigurava sredstva da budemo ravnopravni sudionici na sportskim borilištima. Svim uspješnim sportašima čestitao je i gradonačelnik Ivan Janković.

-Sport uvijek traži od nas da radimo više i bolje, ali prije svega želim čestitati našim mladim sportašima. Ovo su rezultati koji se ne viđaju i ne slušamo o njima ovako često, posebice jer smo manja sredina. Podrška od strane Grada uvijek ima, a ove godine pojačali smo sredstva, govori Janković dodajući kako su veliki planovi na redu i u budućnosti.

Uz dobar rad predstavnika klubova, trenere, roditelje i djecu bilježe se rezultati koji su za malu sredinu kao što je Glina izuzetno dobri i pohvalni.

Čestitke svima nagrađenima te svu sreću u daljnjem radu, a svima onima koji nisu dobili nagrade za najbolje sportaše želimo da ne klone duhom jer će i njihovo vrijeme doći želi predsjednik Zajednice Tomislav Gregurić.

 

Prethodni članakZapočinje obnova devet crkvi na području Sisačke biskupije
Sljedeći članakFOTO Glinski srednjoškolci sudjeluju u Erasmus+ projektu „Prilika za sve!“