Florijanovo u Bučici

U subotu, 06. svibnja blagdan svetog Florijana, zaštitnika vatrogasaca, okupljanjem i druženjem u Vatrogasnom domu u Gornjoj Bučici, postrojavanjem vatrogasaca i procesijom do Crkve Svetog Antuna Padovanskog gdje je župnik u Bučici vlč. Ivan Petrović služio Svetu Misu, proslavili su mještani Gornje i Donje Bučice, ali i okolnih mjesta sa svojim dobrovoljnim vatrogascima. Sve se odvijalo u organizaciji DVD-a Bučica, a njegova predsjednica Vera Božurić kaže kako društvo jako dobro funkcionira.


Gospođa Vera ističe i kako jako dobro surađuju sa Gradom Glinom i gradonačelnikom Stjepanom Kostanjevićem.

Odlična je i suradnja između lokalnih vatrogasaca i lovaca, kaže predsjednik Lovačke udruge Lane Bučica Vlado Božurić.

Božurić se također zahvalio Gradu Glini i Sisačko-moslavačkoj županiji na ogromnoj pomoći pri radu društava i udruga. U Bučici je bio i glinski gradonačelnik Stjepan Kostanjević koji je svim vatrogascima s područja Grada Gline, a pogotovo članovima Dobrovoljnog vatrogasnog društva Bučica čestitao blagdan njihovog zaštitnika te im poručio kako i oni moraju biti hrabri kao što je to bio sveti Florijan.

DVD Bučica broji 64 člana, od kojih je 12 djece, a dvoje su mladež do 16 godina. Zapovjednik Dragan Rožanković otkrio nam je što su odradili u prošloj, a što planiraju u ovoj godini.

Zapovjednik je zadovoljan i s opremom s kojom DVD Bučica raspolaže.

Prilikom obilježavanja Florijanova, članovi DVD-a Bučica svom su zapovjedniku, povodom njegovog rođendana, predali prigodne poklone otpjevavši mu i prigodnu pjesmu, a zajednička želja svih bila je da vatrogasci imaju što manje posla s gašenjem požara, a što više u razvoju i napretku svojih sela.

Prethodni članakSkupština Lovačkog saveza SMŽ u Gornjem Viduševcu
Sljedeći članakVIDEO – Iz Marinbroda do pobjede