Florijanovo u Bučici

U subotu, 06. svibnja blagdan svetog Florijana, zaštitnika vatrogasaca, okupljanjem i druženjem u Vatrogasnom domu u Gornjoj Bučici, postrojavanjem vatrogasaca i procesijom do Crkve Svetog Antuna Padovanskog gdje je župnik u Bučici vlč. Ivan Petrović služio Svetu Misu, proslavili su mještani Gornje i Donje Bučice, ali i okolnih mjesta sa svojim dobrovoljnim vatrogascima. Sve se odvijalo u organizaciji DVD-a Bučica, a njegova predsjednica Vera Božurić kaže kako društvo jako dobro funkcionira.

VEZANE VIJESTI
Glina – donijet rebalans, o proračunu za 2018. na novoj sjednici


Gospođa Vera ističe i kako jako dobro surađuju sa Gradom Glinom i gradonačelnikom Stjepanom Kostanjevićem.

Odlična je i suradnja između lokalnih vatrogasaca i lovaca, kaže predsjednik Lovačke udruge Lane Bučica Vlado Božurić.

Božurić se također zahvalio Gradu Glini i Sisačko-moslavačkoj županiji na ogromnoj pomoći pri radu društava i udruga. U Bučici je bio i glinski gradonačelnik Stjepan Kostanjević koji je svim vatrogascima s područja Grada Gline, a pogotovo članovima Dobrovoljnog vatrogasnog društva Bučica čestitao blagdan njihovog zaštitnika te im poručio kako i oni moraju biti hrabri kao što je to bio sveti Florijan.

VEZANE VIJESTI
Najzanimljivije teme sa 16. sjednice glinskog Gradskog vijeća

DVD Bučica broji 64 člana, od kojih je 12 djece, a dvoje su mladež do 16 godina. Zapovjednik Dragan Rožanković otkrio nam je što su odradili u prošloj, a što planiraju u ovoj godini.

Zapovjednik je zadovoljan i s opremom s kojom DVD Bučica raspolaže.

Prilikom obilježavanja Florijanova, članovi DVD-a Bučica svom su zapovjedniku, povodom njegovog rođendana, predali prigodne poklone otpjevavši mu i prigodnu pjesmu, a zajednička želja svih bila je da vatrogasci imaju što manje posla s gašenjem požara, a što više u razvoju i napretku svojih sela.

VEZANE VIJESTI
"Hrvatski branitelji su najveći junaci u hrvatskoj povijesti"

Prethodni članakSkupština Lovačkog saveza SMŽ u Gornjem Viduševcu
Sljedeći članakVIDEO – Iz Marinbroda do pobjede