Ekipe Daj pet i Ledeni zmajevi predstavljat će Glinu na Državnoj završnici u Rijeci

Djeca su se natjecala u atletici i graničaru u dvije kategorije

Foto: Karlo Šutalo

Školska sportska dvorana OŠ Gline okupila je u utorak, 9. travnja osnovnoškolce na velikom sportsko-edukativnom Telemach Danu sporta.

Foto: Karlo Šutalo

Poticanje na sportski način života, inkluziju, toleranciju i druženje kod djece i mladih već 28 godina na agendi je Plazma Sportskih igara mladih. Natjecanja u graničaru i atletici već se treću godinu održavaju u sklopu Telemach Dana sporta, a graničar je i ove su sezone među najpopularnijim disciplinama Igara.

Mlade sportaše podržali su i gradonačelnik Gline Ivan Janković, zamjenik župana Sisačko-moslavačke županije Mihael Jurić, predsjednik zajednice športskih udruga grade Gline Tomislav Gregurić, ravnateljica Doma za starije Renata Tominović Ceković, ravnatelj škole domaćina Zoran Kirinić, ravnateljica Crvenog križa Glina Alberta Cestarić i direktor natjecanja Plazma Sportskih igara mladih David Burburan.

Foto: Karlo Šutalo

Ivan Janković, gradonačelnik Gline pozdravio je prisutne: “Drago mi je što već tradicionalno u Glini održavamo Sportske igre mladih. Svima želilmo puno uspjeha i neka najbolji pobijedi.” Uz Jankovića sreću i uspjeh na sportskim terenima u ime župana Ivana Celjaka i županije Sisačko-moslavačke zaželio je i zamjenik župana Mihael Jurić.

Ispred Plazma Sportskih igara mladih prisutne je pozdravio David Burburan, direktor natjecanja: “Prekrasno je što ste se okupili u ovolikom broju i što ste prepoznali Telemach Dan sporta kao priliku da se družite, igate i natječete. Nastavit ćemo se truditi da kroz Plazma Sportske igre mladih djeca i mladi imaju priliku rast i razvijati se kroz sport i druženje. Zabavite se danas, budite fer prema svojim suigračima i protivnicima, i s nestrpljenjem očekujemo susret na Državnoj završnici u Rijeci.“

Foto: Karlo Šutalo

Djeca su se natjecala u atletici i graničaru u dvije kategorije 2013. godište i mlađi te 2015. godište i mlađi. Kao posebno popularna disciplina istaknuo se graničar, koji kroz natjecanje miješanih ekipa, dječaka i djevojčica, potiče na druženje i inkluziju.

Foto: Karlo Šutalo

Najspretnija ekipa u graničaru bila je ekipa Ledeni zmajevi u kategoriji 2015. godište i mlađi te ekipa Daj pet u kategoriji 2013. godište i mlađi. Dok su najbrži trkači 2013. godište i mlađi David Gregurić, a u ženskoj konkurenciji prvo mjesto su podijelile Jana Đureković i Lorena Muža, a u kategoriji 2015. godište i mlađi Tesa Kulaš i Antonio Jurković koji su zasluženo osvojili zlatne medalje.

U sklopu eventa djecu su educirali i predstavnici Policijske uprave Sisačko-moslavačke u sklopu Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa i programa Reci ne govoru mržnje.

Foto: Karlo Šutalo

Plazma Sportske igre mladih se, osim promoviranja sporta i sportskog načina života, zalažu i za fair play navijanje. Važnost podržavanja svih natjecatelja, korektno navijanje i druženje na sportskim terenima ove godine zaokružili smo i posebnom nagradom za najbolje navijačice i navijače.

Ovogodišnji Telemach Dan sporta posjetit će sve županije u Hrvatskoj, i održati ukupno 29 sportsko-edukacijskih evenata. Projekt je koncipiran na temelju sportskih igara, natjecanje stavlja u drugi plan a potiče druženje, toleranciju i inkluziju.

Foto: Karlo Šutalo

Plazma Sportske igre mladih, najveća su sportsko amaterska manifestacija u Europi, pružaju djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da se natječu u 10 sportskih disciplina.

Svečano otvorenje 28. sezone Igara održat će se ovog petka, 12. travnja s početkom u 11 sati u Zaprešiću, a uz prigodan program i natjecanja u pet sportskih disciplina, u večernjim satima sve posjetitelje očekuje i koncert Željka Bebeka.

Prethodni članakNa jubilarnoj 20. Marinbrodskoj kobasijadi 48 uzoraka kobasica
Sljedeći članakDio naselja sutra bez struje