Na jubilarnoj 20. Marinbrodskoj kobasijadi 48 uzoraka kobasica

U subotu, 6. travnja u Velikoj dvorani Zavičajnog kluba Marinbrod održana je jubilarna 20. Marinbrodska kobasijada.

Riječ je o najstarijoj kobasijadi u ovom dijelu Hrvatske, podsjetio je predsjednik Zavičajnog kluba Marinbrod Ivo Žinić:

“ Mi kao Marinbrođani sretni smo da možemo još uvijek održavati tu tradiciju. Nije lako, moram reći, održati taj kontinuitet i kvalitete, ali i kvantitete u broju kobasica. Ove godine imamo 48 primjeraka, uzoraka, vrlo kvalitetnih kobasica, jer godina je bila dosta uspješna. Moram doista i pohvaliti proizvođače koji su donijeli svoje uzorke. Večeras ćemo potpisati i Memorandum o razumijevanju sa Agronomskim fakultetom gdje težimo budućoj suradnji po pitanju unaprjeđenja proizvodnje i kvalitete kobasica.”

Sam broj od 20 kobasijada govori o tradiciji koja je ovdje uspostavljena i koju treba zadržati, rekao je gradonačelnik Grada Gline Ivan Janković:

“ Ono što na ovom području se možemo ponositi je naša kobasica koja uistinu nema konkurencije u odnosu na sve regije u našoj Hrvatskoj i iz tog razloga ovakve manifestacije su bitne da promoviraju samu kobasicu. Pozdravljajući sve goste ovdje, napomenuo sam tradiciju i u gradu Glini i činjenice kojima se možemo ponositi kao što je da smo mjesto gdje je ulazbljena hrvatska himna, gdje je stolovao ban Josip Jelačić i svakako kobasica s ovog područja na kojem je na kraju krajeva i Gavrilović u jednom trenutku napravio brend. Vjerujem da je to nešto što može donijeti budućnost i samog kraja u brendiranju tog proizvoda. Naravno da se tu očekuje i od OPG-ovaca, proizvođača da se uključe u taj dio kako bi se ona u istinu zaštitila na nacionalnoj i europskoj razini i kako bismo mogli onda imati proizvod koji je prepoznatljiv na svim područjima.”

Ocjenjivački sud odabrao je najukusnije kobasice pa je tako najukusnijom proglašena ona Stjepana Žinića koji je odnio tijesnu pobjedu ispred Jurja Fabijanića, dok je treća najukusnija kobasica proglašena ona Drage Puljića. Nakon proglašenja pobjednika uslijedile su večera i zabavno-glazbeni program.

Prethodni članakNakon očevida poznati detalji prometne nesreće u Gornjem Viduševcu
Sljedeći članakEkipe Daj pet i Ledeni zmajevi predstavljat će Glinu na Državnoj završnici u Rijeci