Društveni dom u Gornjem Selištu ponovno otvorio svoja vrata mještanima

Šezdesetak žitelja Gornjeg Selišta, naselja udaljenog svega tri kilometra od centra Gline, proslavilo je obnovu društvenog doma.

Društveni dom je, naime, izgrađen još 1971. godine, međutim devastiran je tijekom ratnih zbivanja. Dom je obnovljen na inicijativu zamjenice gradonačelnika Gline iz redova srpske nacionalne manjine, Branke Bakšić, a uz pomoć Grada Gline, gradonačelnika i mještana:

“Taj društveni dom izgrađen je 1971. godine inicijativom mještana Gornjeg Selišta te uz donacije tvrtki koje su tada radile na ovome području. Dom je pušten u funkciju 1975. godine, no nažalost ratnim zbivanjima dom je devastiran i do danas u ovom dijelu nije bilo niti jednog doma za okupljanje stanovnika srpske nacionalne manjine. Kada sam ja stupila na dužnost već su mi se mještani prije toga obraćali da bi bilo dobro ponovo izgraditi dom. Uz pomoć gradonačelnika najprije smo popravili krov onda stavili stolariju. Grad Glina je dakle kupio stolariju, pomogao nam popraviti krov. Nakon toga je opet bila dobrovoljna akcija mještana i srpske i hrvatske nacionalnosti, svi su pomogli svojim dobrovoljnim radom i evo napokon smo taj dom pustili u funkciju. Drago mi je da se nakon 30 godina ovdje ponovno pleše!”

VEZANE VIJESTI
SRAMOTNO Tko je siromašnoj djeci iz Gline ukrao božićne poklone?

“Dugo godina smo čekali obnovu doma koji je sada, uz pomoć grada i samih mještana, pri kraju no može se koristiti. Zadnje, završne radove očekujemo sljedeće godine. Dom će se koristiti za druženja i razne aktivnosti. Zahvaljujem mještanima koji su svojim radom, uz financijsku i drugu pomoć Grada, Javnih radova i Komunalca, pomogli što bržem dovršetku ovog objekta koji će služiti na dobrobit stanovništva”, poručio je glinski gradonačelnik Stjepan Kostanjević, koji je također prisustvovao otvorenju.

VEZANE VIJESTI
SRAMOTNO Tko je siromašnoj djeci iz Gline ukrao božićne poklone?

Dom će, kaže Bakšić, biti domaćin raznih okupljanja, sastanaka udruga te događanja poput priredbi i radionica.

Prethodni članakProslava sv. Petra i Pavla u Ilovačku
Sljedeći članakSuglasnost za osnivanje Turističke zajednice