GDCK Glina – neumorno pomažu građanima, nedostaje im samo zaštitne opreme

Gostujući u našem programu, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Glina Alberta Cestarić kazala je da imaju dosta posla, no za sad sve drže pod kontrolom

U trenucima kada se čitava Hrvatska bori s koronavirusom, od velike pomoći građanima su djelatnici i volonteri Crvenog križa. Gostujući u našem programu, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Glina Alberta Cestarić kazala je da imaju dosta posla, no za sad sve drže pod kontrolom.

„Najveća je potreba za dostavom lijekova i hrane. Pri dostavi se držimo uputa nacionalnog Stožera civilne zaštite, nema osobnog kontakta, ne ulazimo u kuću već razmjenjujemo stvari i novac na pragovima kuća ili na ogradama. Molimo sugrađane za strpljenje. Pokušavamo potrebe riješiti u istom danu. Za sad to dobro funkcionira i sve stižemo“.

Cestarić je dodala da dnevno obiđu 30 do 40 kućanstava. Puno se sugrađana javlja i spremni su volontirati što ih jako veseli, no za sad nema potrebe za tim. Bude li, Cestarić je rekla kako će angažirati dodatni broj volontera. Pojasnila je i na koji način im se mogu javiti oni koji imaju potrebu za njihovim uslugama ili pomoći.

VEZANE VIJESTI
Ružičasta boja preplavila grad

„Mogu se javiti putem društvenih mreža, web stranice Gradskog društva Crvenog križa Glina, telefonskog broja 044 / 882 027 od 7 do 15 sati te svaki dan do 20 sati navečer na mobitele 099 575 7674 i 099 474 52 72“.

Kao i svima u državi i njima najviše nedostaju zaštitna oprema, maske, rukavica te dezinfekcijska sredstava.

VEZANE VIJESTI
Putevima projekta Zaželi i Ostvari posjetili smo Donji Klasnić

„Ako itko ima mogućnosti, potrebu ili volju donirati nam takve stvari, bili bismo presretni. To je jedino što nam fali u ovom trenutku, sve drugo imamo. Volju još nismo izgubili, hvala Bogu zdravi smo, držimo se propisanih naputaka, opremljeni jesmo, bez opreme ne izlazimo na teren. Trudimo se maksimalno pomoći i svi zajedno izdržati ove dane“.

Prethodni članakGLINA Detaljan postupak dobivanja propusnica
Sljedeći članakDigitalnu “zelenu tržnicu” dobila i Glina