GDCK Glina – neumorno pomažu građanima, nedostaje im samo zaštitne opreme

Gostujući u našem programu, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Glina Alberta Cestarić kazala je da imaju dosta posla, no za sad sve drže pod kontrolom

U trenucima kada se čitava Hrvatska bori s koronavirusom, od velike pomoći građanima su djelatnici i volonteri Crvenog križa. Gostujući u našem programu, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Glina Alberta Cestarić kazala je da imaju dosta posla, no za sad sve drže pod kontrolom.

„Najveća je potreba za dostavom lijekova i hrane. Pri dostavi se držimo uputa nacionalnog Stožera civilne zaštite, nema osobnog kontakta, ne ulazimo u kuću već razmjenjujemo stvari i novac na pragovima kuća ili na ogradama. Molimo sugrađane za strpljenje. Pokušavamo potrebe riješiti u istom danu. Za sad to dobro funkcionira i sve stižemo“.

Cestarić je dodala da dnevno obiđu 30 do 40 kućanstava. Puno se sugrađana javlja i spremni su volontirati što ih jako veseli, no za sad nema potrebe za tim. Bude li, Cestarić je rekla kako će angažirati dodatni broj volontera. Pojasnila je i na koji način im se mogu javiti oni koji imaju potrebu za njihovim uslugama ili pomoći.

VEZANE VIJESTI
Borba protiv koronavirusa u Domu za starije osobe Glina

„Mogu se javiti putem društvenih mreža, web stranice Gradskog društva Crvenog križa Glina, telefonskog broja 044 / 882 027 od 7 do 15 sati te svaki dan do 20 sati navečer na mobitele 099 575 7674 i 099 474 52 72“.

Kao i svima u državi i njima najviše nedostaju zaštitna oprema, maske, rukavica te dezinfekcijska sredstava.

VEZANE VIJESTI
Anketa o stvarnom stanju na terenu nakon potresa

„Ako itko ima mogućnosti, potrebu ili volju donirati nam takve stvari, bili bismo presretni. To je jedino što nam fali u ovom trenutku, sve drugo imamo. Volju još nismo izgubili, hvala Bogu zdravi smo, držimo se propisanih naputaka, opremljeni jesmo, bez opreme ne izlazimo na teren. Trudimo se maksimalno pomoći i svi zajedno izdržati ove dane“.

Prethodni članakGLINA Detaljan postupak dobivanja propusnica
Sljedeći članakDigitalnu “zelenu tržnicu” dobila i Glina