Članovi Wushu kluba Cobra Glina na Prvenstvu Balkana!

Wushu klub Cobra Glina zapala čast da na prošireno prvenstvo Balkana u Wushu disciplinama kao reprezentativci Republike Hrvatske putuju natjecatelji Sara Malović i Luka Malović, te, što je još važnije, Zdenko Lipak kao jedan od trenera reprezentacije. Prvenstvo će se održati u Turskoj od 2. do 6. lipnja 2016. godine. Na prvenstvu će, pored balkanskih zemalja, nastupiti i Italija, Austrija, Mađarska, Slovenija, Hrvatska i vjerojatno (nije još potvrđeno) Njemačka. To je rezultat sve veće ekspanzije ovog borilačkog sporta i vještine koji u sebi skladno sjedinjuje sve ono najbolje od zapadnjačkih borilačkih sportova poput boksa i kikboksa te azijskih vještina i sportova poput kung fua i thai boksa.
Članovi kluba Sara (15 godina) i Luka (12 godina) nastupit će u borbama discipline qinda (udarci i rušenja). Sara je državna prvakinja u toj disciplini, a Luka je u svojoj kategoriji bio drugi. Dečko od kojeg je izgubio u finalu natječe se u višoj težinskoj kategoriji, pa je Luki pripala čast nastupiti kao reprezentativac Lijepe naše. Posebno treba istaknuti da je kao trener reprezentacije poziv za prvenstvo u Turskoj dobio glavni instruktor kluba Zdenko Lipak. To je veliko priznanje stručnom i organiziranom radu koji imaju mlađe kategorije natjecatelja. Posljedica toga je i veliki broj djece i mladeži od vrtičke do srednjoškolske dobi oba spola koju roditelji s punim povjerenjem šalju na treninge u klub. Facebook stranica kluba je jedna od najposjećenijih stranica u Glini, s redovnim posjetama i iz prekomorskih zemalja.
Sara i Luka se tri puta tjedno predano pripremaju za natjecanje pod budnim okom trenera Zdenka i uz asistenciju trenera Igora Klobučara. U klubu su sigurni da će svojim nastupom opravdati povjerenje koje im je ukazao Wushu savez Hrvatske.

VEZANE VIJESTI
Janković saznao s kime će u drugi krug izbora za gradonačelnika

Prethodni članakStjepan Kostanjević novi je predsjednik glinskog HDZ-a
Sljedeći članakGlina, svečani mimohod povodom Florijanova