Glina, svečani mimohod povodom Florijanova

Čitav tjedan iza nas u znaku je obilježavanja blagdana svetog Florijana, zaštitnika vatrogasaca, i 140. obljetnice djelovanja Hrvatske vatrogasne zajednice.

VIŠE O OVOJ SVEČANOSTI DONOSIMO USKOROOO…

Svečanim mimohodom ulicama Gline i Svetom misom, koju je u Župnoj crkvi Svetog Ivana Nepomuka služio vlč. Ivica Mađer, glinski vatrogasci, predvođeni Ivom Prajdićem, predsjednikom Vatrogasne zajednice Grada Gline i potpredsjednikom Županijske vatrogasne zajednice Sisačko-moslavačke županije, danas su obilježili Florijanovo.

Prije mimohoda i i Svete mise, glinski su vatrogasci vijence položili i svijeće zapalili podno velebnog spomenika svom prvom zapovjedniku iz daleke 1878. godine Mili Meduru, koji je umro u svojoj 36. godini života, a sahranjen je na starom katoličkom groblju u Glini. Svečanom mimohodu i Svetoj misi nazočio je i gradonačelnik Grada Gline Stjepan Kostanjević, a glinskim vatrogascima poželio je što manje posla. Vatrogasnu zajednicu grada Gline danas čini sedam DVD-a: Glina, Viduševac, Novo Selo Glinsko, Mali Gradac, Šatornja, Gornje Taborište i Bučica. Dobrovoljni vatrogasci koriste svoje slobodno vrijeme, a često dovode u opasnost i vlastite živote kako bi pomogli drugima kazao je gradonačelnik Stjepan Kostanjević

Čestitke i zahvalu svim vatrogaskinjama i vatrogascima, povodom Florijanova i 140. obljetnice vatrogastva u Hrvatskoj, još jedanput upućujemo i mi.

Prethodni članakČlanovi Wushu kluba Cobra Glina na Prvenstvu Balkana!
Sljedeći članakGlinski maturanti s gradonačelnikom Kostanjevićem