Uspješan 1. Županijski kickboxing kup Glina

U novoj sportskoj dvorani održan prvi Županijski kickboxing kup Glina

U Školskoj sportskoj dvorani OŠ Glina održan je po prvi put Županijski kickboxing kup Glina. Domaćini iz Kickboxing kluba Glina zadovoljni su kako su sve organizirali, a odazvali su se predstavnici svih šest kickboxing klubova iz Sisačko-moslavače županije, potvrdila je predsjednica KBK Glina Andreja Kuzmić: “Došlo je 52 natjecatelja koji će se natjecati u point fightu, light contactu i kick lightu što znači da će biti preko 50 okršaja. Svaka medalja je dobrodošla, ali najvažnije je da se družimo.”

VEZANE VIJESTI
Sedam medalja kickboksačima u Gospiću

Osim glinskog kluba, na turniru su nastupila tri kluba iz Siska te po jedan iz Popovače i Kutine. Istoimeni kutinski klub nastupio je s dvocifrenim brojem natjecatelja, rekao je trener Dalibor Burmudžija: “Došao sam sa 15 natjecatelja i nadam se da će sve proći bez ozljeda. Pokušat ćemo osvojiti koju medalju I ostvariti što bolji plasman.”

Zadovoljni su i u Kickboxing savezu Sisačko-moslavačke županije, potvrdio je tajnik Saveza Dragoslav Krnjajić. Prije svega novom sportskom dvoranom: “Mislimo da je to važan iskorak za razvoj Gline, ali i cjelokupne županije. Smatramo da je jako dobro da je Grad smogao tu snagu da jedan takav objekt i finišira. Mislim da je to poruka i drugim gradovima da treba ulagati u razvoj sporta.”

VEZANE VIJESTI
U subotu 1. Memorijalni turnir veterana “Tihomir Bobinac – Tika”

Krnjajić je podsjetio da su upravo sportaši najbolji veleposlanici Hrvatske. Zamjenik gradonačelnika Grada Gline Dario Žinić naglasio je da je ovo tek prvi turnir upravo zbog prijašnjeg nedostatka odgovarajućeg prostora: “Ovaj turnir okuplja djecu, što nam je jako bitno. Zvog ove dvorane imamo povećanje broja djece za 20% u svim sportskim klubovima. To je nešto što sam očekivao tek nakon godinu i pol dana.”

VEZANE VIJESTI
Glinjanke osvojile Prvenstvo u mini odbojci!

Turnir je svečano otvorio župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić: “Želim da ovo natjecanje prođe u fer borbi i da pobijede najbolji. Djeca razvijaju motoričke sposobnosti, ali i borbenost u životu. Vjerujem da ćemo uživati u njihovim borbama.” Za najbolje natjecatelje Zajednica sportskih udruga Grada Gline kroz projekt “Sport za sve” osigurala je pehare i medalje.

Prethodni članakGlinjanke na vrhu tablice
Sljedeći članakEdukativno-preventivni susret u Glini