Tisuće vjernika na proslavi Velike Gospe u Gori

Tisuće vjernika iz svih krajeva Hrvatske, ali i šire, okupilo se danas u najstarijem Marijanskom svetištu na području Sisačke biskupije, u svetištu Majke naših stradanja u Gori, na proslavi jednog od najvećih kršćanskih blagdana – blagdana Uznesenja Blažene Djevice Marije, odnosno Velike Gospe.

Od ranog jutra na blagdan Velike Gospe u Marijansko svetište Majke naših stradanja u Gori pristizao je veliki broj vjernika iz svih krajeva Lijepe naše i šire kako bi proslavili jedan od najvećih kršćanskih blagdana. Dio njih stigao je pješice u procesijama iz Gline, njih oko tristo, i iz Petrinje, oko 700 hodočasnika.

Hodočasnici iz Župe Glina, Viduševac, Maja i Mala Solina uz molitvu i pjesmu te uz svoje župnike vlč. Ivicu Mađera i vlč. Marijana Štingla krenuli su iz Gline u 5 sati ujutro.

Dužni smo slaviti i štovati Isusovu Majku, ističe vlč. Štingl.


Hodočasnicima iz Gline u Marinbrodu se pridružio i župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić.

Pozdrav “Zdravo, Marijo” kojim je anđeo Gabrijel navijestio Mariji Evanđelje, da će se po njoj Bog utjeloviti i postati čovjekom, pozdrav je radosti, ali se Marija s pravom naziva i žalosnom Gospom, a ovdje u Gori i Majkom naših stradanja, tim je riječima svoju homiliju počeo sisački biskup mons. Vlado Košić koji je predvodio svečano misno slavlje u Gori. Danas se Marija u Hrvatskoj ima razloga žalostiti, istaknuo je biskup.

Biskup je pozvao i na “odricanje od maršala”.

Moleći molitvu “Zdravo, Marijo” zapravo je poziv svima nama da učinimo sve da Marija doista može biti radosna, poručio je Košić okupljenim vjernicima u najstarijem Marijanskom svetištu na području Sisačke biskupije. Na kraju ovog svečanog misnog slavlja biskupu i svima ostalima na dolasku je zahvalio domaći župnik i rektor svetišta preč. Paško Glasnović, a organizatore veseli činjenica što je vjernika u Gori na blagdan Velike Gospe iz godine u godinu sve više.

Prethodni članakGračanica Šišinečka proslavila sv. Lovru
Sljedeći članakProslava Velike Gospe u Bučici