VIDEO U Donjem Viduševcu otvorena ribolovna staza Tomislav Rom

Otkrivena je i spomen ploča

Glina od subote, 25. lipnja ima ribolovnu stazu nazvanu po hrvatskom policajcu koji je poginuo braneći Policijsku postaju Glina od srpskog agresora u rano jutro 26. lipnja 1991. godine.

Ribolovna staza Tomislav Rom nalazi se uz rijeku Glinu u Donjem Viduševcu, točnije na Bijeloj obali gdje je otkrivena ploča s nazivom staze, nakon čega je započeo i 1. Memorijalni kup “Tomislav Rom”.

Više nam je otkrio predsjednik Športske ribolovne udruge Glina Branimir Jurinec:

“Po prvi puta ŠRU Glina organizira Memorijalni kup i otvorenje ribolovne staze na rijeci Gline u Donjem Viduševcu, čiji je Tomislav Rom bio stanovnik. Na natjecanju na plovak sudjelovat će pet ekipa, nakon čega slijede druženje i domjenak.”

Športska ribolovna udruga Glina svojim primjerom pokazuje kako se može doprinjeti zajedici, istaknuo je gradonačelnik Grada Glina Ivan Janković:

“Na tome im čestitam! Naravno, uz podršku Zajednice sportskih udruga Grada Gline i Grada Glina. Na ovaj način odajemo i čast Tomislavu Romu. On je prvi policajac koji je dao svoj život za Domovinu!”

Izaslanik ministra hrvatskih branitelja general Dragutin Repinc naglasio je da je otkrivanje spomen ploče Tomislavu Romu događaj koji je vrlo važan za sve nas:

“Zbog toga što ovakvi događaji u nama potiču sjećanja na ono što se događalo 1991. godine i kasnije. Bilo je tu puno zločina i protjerivanja s ovog prostora, nevinih žrtava. Postavljanjem ove ploče i uređenjem ove staze ljudi koji su to radili dokazuju da poštuju spomen na Tomislava Roma.”

Na Memorijalnom kupu Tomislav Rom 1. mjesto osvojila je ekipa iz Velike Kladuše, 2. mjesto pripalo je ekipi HVIDRA-e Susedgrad, dok su domaćini osvojili treće mjesto.

Prethodni članakVIDEO Održan 1. Glina open 2022.
Sljedeći članakVIDEO Obilježena 31. obljetnica početka oružanog otpora srpskom agresoru na glinskom području