FOTO U Glinskoj poljani odana je počast žrtvama Domovinskog rata Glinske Poljane, Slane i Vratečkog

Jučer prijepodne kod spomenika masovne grobnice u Glinskoj poljani odana je počast žrtvama Domovinskog rata Glinske Poljane, Slane i Vratečkog gdje je tijekom okupacije ubijeno 17 mještana koji su ekshumirani nakon rata od 1997. do 2000.godine, podsjetila je Višnja Jerman, predsjednica Vijeća Mjesnog odbora Glinska Poljana-Slana-Vratečko.

Počast žrtvama ovoga kraja polaganjem vijenca i paljenjem svijeće, u ime petrinjske gradonačelnice Magdalene Komes, odala je gradska vijećnica Adrijana Nenadić , dok je u ime Sisačko-moslavačke županije počast žrtvama odao zamjenik župana Mihael Jurić koji je potom naglasio kako je prošlo 30 godina, ali rane ljudi koji su izgubili svoje bližnje i dalje su svježe.

VEZANE VIJESTI
10. mažoret koncert Glinskih banica

-Mi iz sisačko-moslavačke županije i dalje ćemo davati podršku tim ljudima kroz obljetnice i manifestacije koje su obilježile hrvatsku povijest, dodao je Jurić poručujući da želi da se takve situacije više nikada ne ponove.

Zamjenik župana je pritom pozvao na mir, rad i stvaranje boljih uvjeta za budućnost i bolju sutrašnjicu.

Dodao je i kako moramo sjesti i zajedničkim snagama pronaći rješenje, a time i usmjeriti snage u njegovu realizaciju kako bi imali bolju budućnost.

VEZANE VIJESTI
Mirela Radić srebrna na prvenstvu Balkana

Molitvu je kod spomen obilježja predvodio don Paško Glasnović, upravitelj župe Uznesenja Blažene Djevice Marije iz Gore, gdje je kasnije služena i sveta misa.

 

 

Prethodni članakINFORMATIVKA Vršnjačko nasilje
Sljedeći članakVIDEO Glinski mališani poslali poruku: “Mama, budi zdrava!”