VIDEO U OŠ Glina stigla donacija od počasnog konzula RH u Mađarskoj

Osim donacije digitalnih ploča iz Mađarske pristigli još brojni drugi pokloni koji su uveselili male školarce

Hvale vrijedna donacija stigla je jutros u Osnovnu školu Glina. Riječ je o donaciji iz Mađarske, točnije počasnog konzula Republike Hrvatske u Mađarskoj Dr. Atile Kosa.

Dr. Atil poručio je kako su mnogi van Hrvatske čuli za potres i mnoge stradale u tom potresu, a kako su oni odabrali upravo jedno manje mjesto u odnosu na velike gradove kao što su Sisak i Petrinja, Glinu, kako bi joj pružili financijsku pomoć koja će posebice biti od velikog značenja onim najmlađima- školarcima u školi u Glini.

Škola je dobila donaciju digitalnih ploča koje su u današnje doba, doba digitalizacije, od velike pomoći za normalno i daljnje funkcioniranje obrazovnog sustava.

VEZANE VIJESTI
Čestitke i nagrade županijskim prvacima u krosu

-Svi znaju za tablete i laptope, dakle djeca su već u tome, a trebamo to još dodatno unaprijediti zbog čega smo se i odlučili za digitalne ploče, kazao je Dr. Atil.

Uz vrijednu donaciju digitalnih ploča doktor je uručio poklone i gradonačelniku Grada Gline Ivanu Jankoviću, ravnateljici škole Robertini Štajdohar te zamjeniku župana Sisačko-moslavačke županije Mihaelu Juriću.

Marija Vargović iz hrvatske županijske samouprave, ispred svih Hrvata koji žive u Mađarskoj, poručila je kako im je drago što mogu pomoći te kako suosjećaju sa svima koje je katastrofalna nesreća pogodila. Naglasila je i kako je ovo tek početak suradnje i da vjeruje da će i dalje moći pripomagati u daljnjem razvoju.

VEZANE VIJESTI
KREĆU PROJEKTI ENERGETSKE OBNOVE OSNOVNIH ŠKOLA U GLINI, TOPUSKOM I GORI

Tim putem zahvalio se i gradonačelnik Ivan Janković koji je podsjetio kako kako je u trenucima potresa škola bila prihvatilište za brojne unesrećene, ali i one koje su aktivno radili na sanaciji šteta već prvog dana nakon potresa.

Zamjenik župana Sisačko-moslavačke županije Mihael Jurić uz riječi zahvale kazao je kako svaka donacija puno znači županiji kao instituciji te je dodao kako su svi uključeni u donaciju pokazali koliko veliko srce imaju.

Ravnateljica škole Robertina Štajdohar, koja je kroz velik broj srdačnih dijela pokazala koliko joj je stalo do djece u školi, zahvalila je svima na pomoći, ali i medijima koji su od prvog dana potresa uz njih i zahvaljujući kojima njihova riječ se može čuti daleko.

VEZANE VIJESTI
Pristigla velika donacija iz Istre

Osim donacije digitalnih ploča, djeca su dobila brojne paketiće pune igračaka, školskog pribora, slatkiša i mnogo toga još što ih je učinilo još sretnijima i zadovoljnijima.

Vrijedni radnici iz Mađarske u školu su odmah pri isporuci donacija počeli montirati digitalne ploče kako bi ih školarci mogli čim prije koristiti.

Više o svemu pogledajte u videu:

Prethodni članakVIDEO Uz polaganje svijeća obilježeno Antunovo u Gornjoj Bučici
Sljedeći članakVIDEO U osnovnoj školi podijeljeni pokloni školarcima