15. Festival prava djece u Glini

Izvor foto: D. Jakuš

 

  1. Festival prava djece poznat i pod motom Mali festival za velike teme i ove godine uz programe namijenjene osnovnim i srednjim školama, donosi poseban filmsko – edukativni program Dobre vibracije. Program će se održati u srijedu, 18. listopada i u petak, 20. listopada u Hrvatskom domu u Glini.

U program Dobre vibracije namijenjenog roditeljima i djeci prikazuju su dva filma: u srijedu, 18. listopada u 10:00 sati stiže Dnevnik Pauline P. (r. Neven Hitrec, 2023.) koji prati samouvjerenu, emotivnu i duhovitu učenicu 3. C razreda Paulinu P. koja je nepopravljivi individualac, sposobna u svakom trenutku reći svoje mišljenje i naći rješenje za svaku situaciju; a u petak, 20. listopada u 10:00 sati na rasporedu je film Mali detektivi i tajna morskih dubina  (r. Christian Theede, 2020.), o nenadmašnom timu od pet prijatelja tinejdžera, koji se ujedinjuju kako bi otkrili tko stoji iza otmice nestalog oceanografa koji je pronašao način kako se riješiti plastičnog otpada u oceanu

VEZANE VIJESTI
FOTO Druga obljetnica Udruge za pomoć ženama oboljelim od raka dojke sveta Agata – Glina

Svi filmovi se prikazuju s titlovima za gluhe i nagluhe osobe i audiodeskripcijom za slijepe i slabovidne osobe. Ulaz na projekcije je besplatan.

Uz projekcije, u utorak 24. listopada održat će se i Radionica za djecu #UPRAVLJAM SVOJIM VREMENOM za učenike 7. i 8. razreda Osnove škole Glina. Cilj radionice  je osnažiti kod učenika vještine kritičke analize i promišljanja digitalnih sadržaja koje konzumiraju te osvijestiti ih o ulozi svih oblika medija u zaštiti i promicanju njihovih prava. Voditeljica radionice je Ivana Sučić.

VEZANE VIJESTI
FOTO Uoči Dana grada Gline – polaganje vijenaca i svečana sjednica Gradskog vijeća

Program i raspored 15. Festivala prava djece dostupan je na web stranici:

www.festivalpravadjece.com

Prethodni članakRužičasti listopad u Glini – “Mama, budi zdrava”
Sljedeći članakVIDEO Na sjednici Gradskog vijeća o Strategiji zelene urbane obnove grada Gline