Župan Žinić obišao sportsko igralište u Glini

Župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić sa suradnicima obišao je sportsko igralište kraj Srednje škole Glina na kojem su radovi izgradnje pri završetku.

Obilasku su prisustvovali pročelnik županijskog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Darjan Vlahov s pomoćnikom Krunoslavnom Bušićem.

U obilasku sportskog igrališta županu Žiniću dinamiku izvođenja radova pojasnila je ravnatelj ica Srednje škole Glina Marija Margušić-Novosel:

“Srednja škola Glina obrazuje učenike u zanimanjima ekonomist, drvodjelski tehničar – dizajner uz punu podršku Sisačko-moslavačke županije kao našega osnivača. Škola trenutno broji 200-tinjak učenika, a ovo igralište će uvelike pridonijeti našim aktivnostima u sportu i izvan njega. U 2017. i 2018. godini bili smo posvećeni obnovi unutrašnjeg dijela škole, obnovljene su četiri učionice, naravno, uz financijsku pomoć Županije i Grada. Na igralište treba stići potrebna oprema kako bismo ga mogli koristiti”, kazala je Margušić-Novosel te napomenula kako je u planu izgradnja tribina pokraj novoizgrađenog igrališta.

Nakon obilaska igrališta čelnika Sisačko-moslavačke županije, župan Žinić je pojasnio sudjelovanje Županije u realizaciji ovog projekta:

“Radovi na igralištu, a samim time i još jedna investicija u školstvu, privedeni su kraju. Radovi su se odužili zbog lošeg vremena te je samim time sve išlo sporije. Sisačko-moslavačka županija jedina je županija koja najviše sredstava izdvaja za školstvo te se time trudimo ulagati u naše najmlađe jer su oni naša budućnost”, rekao je Žinić te dodao kako će ovo igralište koristiti učenicima škole, ali i građanima grada Gline.

Prethodni članakOdržana 9. seoska olimpijada u Marinbrodu
Sljedeći članakAngelski susreti okupili ljubitelje izvornih pjesama i plesova te narodnih običaja